• Ο Βαρουφάκης θυμήθηκε ότι για όλα φταίει το lifestyle - ο Μητσοτάκης τού θύμισε το Paris Match

    Πολλά ειπώθηκαν την Πέμπτη στη Βουλή στη συζήτηση για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη σκιά της υπόθεσης Λιγνάδη: παλιά και νέα tweets, μη επανδρωμένα, αλλά ασύδοτα πληκτρολόγια, Πολάκης, Αγαπηδάκη, Βαξεβάνης, «Τσεσμέ» στο Λαύριο, κέφι, χρόνο και ποπ κορν να ‘χεις να βλέπεις.

     

    Αλλά ξεχωριστό σημείο ήταν η ομιλία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Ο οποίος αφού κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για χτίσιμο «δικτατορίας με κοινοβουλευτικό μανδύα», είχε και την έμπνευση να εγκαλέσει τη ΝΔ και τον πρόεδρό της για τη διατήρηση της πατριαρχικής τυραννίας, η οποία οδηγεί στα θύματα του #MeToo. Και στοιχειοθέτησε την εν λόγω κατηγορία με το εξής ελλειπτικό σκεπτικό:

     

    Ο κ. Μητσοτάκης τίνος είναι γιος; Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο οποίος τι έκανε; Εδωσε το 1989 τις άδειες για τα ιδιωτικά κανάλια. Τα οποία κανάλια τι έκαναν; Εχτισαν την, κατά τον κ. Βαρουφάκη, «νεοφιλελεύθερη τυραννία του θεάματος και της προπαγάνδας». Που με τη σειρά της αυτή η τυραννία οδήγησε στο «lifestyle». Το οποίο επάρατο και νεοδημοκρατικό lifestyle «έφερε την πλήρη εμπορευματοποίηση κορμιών και ψυχών σε περιβάλλον αισθητικής Χιου Χέφνερ – από το Nitro στα περιοδικά στον Μαστοράκη στην τηλεόραση». 

     

    Και τι έγινε τότε;

     

    «Επέστρεψαν τα καλλιστεία, γέμισαν τα πλατώ γυναίκες-γλάστρες-αντικείμενα που ο κάθε padre padrone έβλεπε και βλέπει ως πραμάτεια. Κι έτσι μεταλλάχθηκε η πατριαρχική εξουσία – που πάντα ταλαντευόταν μεταξύ της εικόνας της γυναίκας ως αγία και την εικόνα της γυναίκας ως πόρνη. Αυτή η πλήρης και βίαιη εμπορευματοποίηση της γυναίκας άνοιξε το δρόμο για την βίαιη εμπορευματοποίηση όλων και των παιδιών και των νέων ανδρών, γκέι και στρέιτ», αποκάλυψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη για το «lifestyle σας».

     

    Προτού βγει ο Πέτρος ο Κωστόπουλος να διαμαρτυρηθεί και να πει ότι το «Nitro» δεν φταίει σε τίποτα και ότι, τέλος πάντων, «μας ξεβλάχεψε», στον κ. Βαρουφάκη απάντησε ο κ. Μητσοτάκης:

     

    «Ειλικρινά, κ. Βαρουφάκη, δεν ξέρω πότε είστε χειρότερος, όταν μιλάτε εντός ή εκτός κειμένου. Αυτό θα το κρίνουν φαντάζομαι αυτοί οι οποίοι μας ακούν. Δεν μπορώ βέβαια, μέσα στην πολεμική την οποία εκτοξεύσατε για το lifestyle της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας, να μη θυμηθώ αυτήν την πολύ ωραία συνέντευξη που είχατε δώσει στο Paris Match με θέα την Ακρόπολη, γιατί φαντάζομαι αυτή δεν εμπίπτει καθόλου στη λογική του lifestyle την οποία επικαλείστε».

     

    Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, να πούμε ότι την άνοιξη του 2015, εκείνες τις δραματικές ημέρες της περιβόητης «υπερήφανης διαπραγμάτευσης», ο κ. Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών, ποζάριζε με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, για τις ανάγκες φωτορεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού.

     

  • Οι σχέσεις της Ολγας Κεφαλογιάννη με το Μαξίμου και το όνειρο του υπουργείου Πολιτισμού

    Τι ήταν να πούμε (βλέπε άλλη Βαβέλ εδώ) ότι κάποιοι συνέδεσαν την σπουδή της Ελίζας Βόζενμπεργκ να ζητήσει την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη, με τις καλές σχέσεις της ευρωβουλευτή της ΝΔ με την βουλευτή Ολγα Κεφαλογιάννη που θα ήθελε να αναλάβει υπουργός Πολιτισμού;

     

    Η «Καθημερινή» σημείωσε στο φύλλο της Πέμπτης ότι όντως υπήρξαν φήμες πως αν φύγει η κυρία Μενδώνη θα αναλάβει η βουλευτής Α’ Αθηνών, η οποία το έχει καημό να πάρει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Ομως ακόμα και αν φύγει η νυν υπουργός –που δεν θα φύγει με τέτοια δημοσια στήριξη που έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη– δύσκολα θα έρθει η ώρα της κυρίας Κεφαλογιάννη.

     

    Εγραψε ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στο «Θεωρείο»:

     

    «Να σας πω πως με αφορμή τη σεναριολογία για πιθανή παραίτηση Μενδώνη κυκλοφόρησαν φήμες πως σε τέτοια περίπτωση έρχεται η σειρά της Ολγας Κεφαλογιάννη. Η αλήθεια; Ουδέποτε υπήρξε τέτοιο σενάριο, καθώς η σχέση της πρώην υπουργού με το Μαξίμου είναι σε θερμοκρασίες “Μήδειας”. Υπό το μηδέν».

  • Oταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για «παιδιά» και για «κορίτσια»

    Ας επιστρέψουμε στη συζήτηση στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο γνωστός Αλέξης Τσίπρας. Με ρητορικές αρετές και λογικές ανεπάρκειες, με υπονοούμενα και στιλ, με επίμονα ερωτήματα και διαρκείς αρνήσεις.

     

    Αλλά ένα σημείο της ομιλίας του, της πρωτολογίας του μάλιστα που σημαίνει ότι ήταν και προετοιμασμένος, είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Οταν αναφέρθηκε «στα παιδιά και στα κορίτσια» που βγήκαν και μίλησαν στο πλαίσιο του ελληνικού #MeToo.

     

    «Εν πάση περιπτώσει, εγώ ακριβώς επειδή θέλω σ’ αυτόν τον κόσμο να απευθυνθώ πέρα και έξω από κομματικές ταμπέλες, θέλω να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου όχι με εσάς, θα έρθω και στις ευθύνες σας, αλλά με ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν. Στα παιδιά και στα κορίτσια, στις γυναίκες και στους άνδρες που κουβαλούσαν για χρόνια μέσα στα βάθη της ψυχής τους ένα βαθύ τραύμα και τόλμησαν», είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας.

     

    Υπάρχουν λοιπόν παιδιά, υπάρχουν και κορίτσια κατά τον κ. Τσίπρα. Να το είπε εν τη ρύμη του λόγου, που λένε, να του ξέφυγε δηλαδή; Ισως. Είναι προτιμότερο αυτό από το να το είχε γράψει έτσι ο λογογράφος του. Αλλά και πάλι, για 46χρονο που διαλαλεί ότι κομίζει το φρέσκο στην πολιτική, το να αναπαράγει, έστω και εμμέσως, τις αντιλήψεις που υπήρχαν πριν από 80 χρόνια, δεν το λες και πετυχημένο. Το λες πιο εύκολα σεξισμό…




text
  • Ανακοινώθηκαν 198 προστατευμένες παραλίες που απαγορεύονται ως και οι ομπρέλες. Και ανακοινώθηκαν για να τις βρουν όσοι δεν τις ήξεραν και να σπεύσουν με την ομπρέλα τους


    19 Απριλίου 2024, 17:56