• Ο -και καλά- αντάρτης Πολάκης και πώς τον έβαλε στη θέση του ο Νικήτας Κακλαμάνης

    Τον Παύλο Πολάκη τον ξέρουμε. Αψύς Σφακιανός, πολλά βαρύς, λαϊκός –κατά κάποιους αυθεντικός, κατά άλλους μια πόζα που διανθίζεται με συμπεριφορές ψηφιακής επίδειξης ή όταν είναι ανοιχτές οι κάμερες. Οπως έγινε την Τετάρτη στη Βουλή, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ

     

    Πρώτα δημοσίευσε στο Facebook μια φωτογραφία του με φισεκλίκια –και καλά αντάρτης.

     

    Σε τρεις τέσσερεις ομιλητές μιλάω στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ Εσωτερικών .
    Υπουργος ο Βορίδης ,μην το χάσετε!!!!

    Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

     

    Και έπειτα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, επέμεινε να μιλά σε όλους στον ενικό –και καλά λαϊκός.

     

    Αλλά ο κ. Πολάκης βρήκε τον… μάστορά του στο πρόσωπο του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε εκείνο το σημείο ήταν προεδρεύων του Σώματος.

     

    To σκηνικό περιέγραψε ο «Μικροπολτικός» στα «Νέα»:

     

    Ο Πολάκης πάντως από αλλού τη βρήκε την κατσάδα. Χθες στη Βουλή, με το γνωστό τακτ και τη λεπτότητα που πάντα τον διακρίνει, απευθυνόταν σε όσους ήταν στα κυβερνητικά και τα γαλάζια έδρανα στον ενικό με σχόλια εκτός θέματος συζήτησης. Ομως το στυλάκι αυτό δεν άρεσε στον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος παρενέβη σε έντονο ύφος: «Θα μιλάς στον πληθυντικό, αλλιώς θα κάνω χρήση του σχετικού άρθρου επειδή μιλάς εκτός νομοσχεδίου και θα σε σταματήσω», του είπε – στον ενικό, σημειώνω. Ο Πολάκης λοιπόν και άρχισε να τους απευθύνεται στον πληθυντικό ειρωνευόμενος ότι το κάνει «για να μη μας μαλώσει ο κ. πρόεδρος». Αφού τελείωσε το σκηνικό αυτό, όμως, ο Μάκης Βορίδης αποφάσισε να προβοκάρει λίγο τον Πολάκη λέγοντας του λίγο δηκτικά, «εγώ σας επιτρέπω να μου μιλάτε στον ενικό…». Κι όπως ακούστηκε να του απαντά ο Πολάκης φωναχτά από τα βουλευτικά έδρανα, ο Κακλαμάνης παρενέβη και πάλι μαλώνοντάς τον επειδή κατέβασε τη μάσκα του. Προεδρείο σε ρόλο παιδονόμου δηλαδή…

     

    Kαι μερικές φωτογραφίες από το περιστατικό για να έχουμε και μια εικόνα:

  • Πού θα κατέβει βουλευτής η Ρένα Δούρου;

    Τυπικά όλοι λένε ότι δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές. Αλλά όλοι ψάχνονται για το πού και πώς θα είναι υποψήφιοι. Δεν είναι μόνο οι εξωκοινοβουλευτικοί της κυβέρνησης που φιλοδοξούν να γίνουν… κοινοβουλευτικοί. Είναι και η Ρένα Δούρου.

     

    Η οποία ως γνωστόν εξέτισε την πολιτική ποινή της και τώρα θέλει να εκλεγεί βουλευτής (βουλεύτρια όπως το λένε στον ΣΥΡΙΖΑ).

     

    Η «ποινή» της κυρίας Δούρου δεν ήταν άλλη από το να διεκδικήσει το 2019 την επανεκλογή της στην περιφέρεια Αττικής. Η ίδια ήθελε να μεταπηδήσει στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας της είπε ότι έπρεπε να βάλει ξανά στην περιφέρεια. Η κυρία Δούρου πήρε στην α’ Κυριακή ένα 19,72%, που μετά το Μάτι το λες και άθλο ή απίστευτο και έτσι στη β’ Κυριακή απλώς συνετρίβη από τον Γιώργο Πατούλη.

     

    Τώρα η κυρία Δούρου αναζητεί το πολιτικό της μέλλον. Και σύμφωνα με την «Καθημερινή», το αναζητεί στον Πειραιά. Εγραψε σχετικά ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στο «Θεωρείο»:

     

    Περιφέρεια αναζητεί και η Ρένα Δούρου που πρόσφατα εθεάθη να περπατά στα Καμίνια συνοδεία κομματικών στελεχών. Μάλιστα, μου ήρθε η πληροφορία πως ο άλλοτε στενός της συνεργάτης Γιώργος Γαβρίλης, που έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ενώ δήλωνε πως θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, τελευταία έχει αποτραβηχτεί, ίσως για χάρη της τέως περιφερειάρχου της Αττικής. Αν πάντως η Ρένα κατέλθει στη Β’ Πειραιά, θα έχει ενδιαφέρον η κόντρα της με τον Γιάννη Ραγκούση στο σκληρό τερέν της περιφέρειας.

  • Μια περίεργη υπόθεση για το Πεδίον του Αρεως και τον τέως αντιπεριφερειάρχη της Ρένας Δούρου

    Μια που πιάσαμε τη Ρένα Δούρου και θυμηθήκαμε τα πεπραγμένα της στην περιφέρεια Αττικής, ενδιαφέρον έχει μια καταγγελία για έναν εκ των αντιπεριφερειαρχών της.

     

    Πρόκειται για τον Χρήστο Καραμάνο, ο οποίος επί Δούρου είχε οριστεί αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών. Οι μελετητές του μικρόκοσμου της Κουμουνδούρου λένε ότι ο κ. Καραμάνος, πέρα από τις επιστημονικές και πολιτικές περγαμηνές του, θεωρείτο το αυτί και το μάτι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής –προερχόταν άλλωστε από τη συνιστώσα ΚΟΕ και ήταν μέλος της ΚΕ.

     

    Τέλος πάντων, αυτά ας τα λύσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδιαφέρον είναι αλλού και το ανέδειξε σε καταγγελία του ο περιβαλλοντικός και πολιτιστικός σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως», ο οποίος μεταξύ άλλων αντιμάχεται τη σύμβαση που είχε συνάψει η περιφέρεια Αττικής για τον πολυχώρο «Το Αλσος».

     

    Καταγγέλλει λοιπόν ο σύλλογος ότι ο κ. Καραμάνος, ο οποίος είχε προωθήσει και υπογράψει ως αντιπερειάρχης Αττικής τη σύμβαση μίσθωσης του «Αλσους» σε επιχειρηματία, τώρα που δεν είναι πια αντιπεριφερειάρχης, εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του ίδιου επιχειρηματία, σε προσφυγή του τελευταίου για να ακυρωθούν οι πράξεις χαρακτηρισμού αυθαιρέτων που εξέδωσε η πολεοδομία για τον συγκεκριμένο χώρο.

     

    Μάλιστα, ο σύλλογος καλεί τόσο την περιφέρεια Αττικής όσο και την παράταξη (της κυρίας Δούρου) στην οποία είναι μέλος ο κ. Καραμάνος, να πάρουν θέση.

     

    Γράφει συγκεκριμένα ο σύλλογος «Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως»:

     

    «Ο Χρ. Καραμάνος είναι ο τ. Αντιπεριφερειάρχης και τ. πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής που προώθησε και υπέγραψε τη βλαπτική κατά την άποψή μας σύμβαση μίσθωσης του “Άλσους” με την Περιφέρεια. Βάσει της σύμβασης αυτής παραχωρήθηκε, υπό ασαφείς όρους, μαζί με το κτίριο και ζωτικό τμήμα του Πάρκου.

    »Στη συνέχεια, με νεότερες, αλλεπάλληλες, αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, στην οποία ο ίδιος προήδρευε, επεξέτεινε το μισθωμένο υπαίθριο χώρο “αντί πινακίου φακής”, για τη διευκόλυνση των σχεδίων του επιχειρηματία σε βάρος του Πάρκου. Ο επιχειρηματίας, με την αμέριστη υποστήριξη του Χρ. Καραμάνου προχώρησε, ως γνωστόν, σε απαράδεκτες κατασκευές στον παραχωρηθέντα χώρο, οι οποίες αλλοίωσαν εντελώς την μορφή του και τον απέκοψαν από το υπόλοιπο Πάρκο. Αυτές χαρακτηρίστηκαν ως αυθαίρετες, παράνομες και κατεδαφιστέες από την Πολεοδομία και επιβλήθηκαν πρόστιμα στην επιχείρηση.

    » Εμείς επί πολλούς μήνες διαμαρτυρόμαστε για τα συμβαίνοντα στον Χρ. Καραμάνο και τους συνεργάτες του και χτυπούσαμε σε “τοίχο”. Τώρα γνωρίζουμε γιατί.

    » Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο ΣΥΠΟΘΑ κατά της πράξης χαρακτηρισμού αυθαιρέτων που εξέδωσε η Πολεοδομία.
    Κατά την ημέρα της συνεδρίασης 20.10.2020, στην οποία παριστάμεθα, αντικρύσαμε προς μεγάλη μας έκπληξη τον Χρ. Καραμάνο να εμφανίζεται ως “εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του επιχειρηματία” (αυτό καταγράφεται και στα πρακτικά).

    »Τώρα τα καταλαβαίνουμε όλα, ήταν τόσο απλό αλλά εμείς είμαστε αφελείς.

    »Αναρωτιόμαστε για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η Περιφερειακή Παράταξη της οποίας είναι μέλος».

  • O Γιώργος Κύρτσος έμαθε για τους 1.000 αστυνομικούς στα πανεπιστήμια και έπαθε... ΣΥΡΙΖΑ

    «Χίλιες θέσεις ειδικών φρουρών και άγνωστος αριθμός κατώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αντί για διδάσκοντες ερευνητές, ειδικό προσωπικό διοικητικής υποστήριξης αποκαλύπτουν την ουσία της ακαδημαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης»… Αυτό κατήγγειλε, μεταξύ πολλών άλλων βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ στην μακροσκελή ανακοίνωσή του σχετικά με το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα πανεπιστήμια.

     

    Και αυτό σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος:

     

     




text
  • Δωρεά Στέφανου στην Παναγία την Πορταΐτισσα. Η Παναγιά μαζί μας


    25 Απριλίου 2024, 06:30