197
Νεαρές ισπανίδες με μάσκες στην πλαζ Λα Κόντσα στο Σαν Σεμπαστιάν | REUTERS/Vincent West

Ισπανία: Μάσκες υποχρεωτικά παντού – ακόμη και στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 18:56
Νεαρές ισπανίδες με μάσκες στην πλαζ Λα Κόντσα στο Σαν Σεμπαστιάν
|REUTERS/Vincent West

Ισπανία: Μάσκες υποχρεωτικά παντού – ακόμη και στις παραλίες

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2021, 18:56

Η Ισπανία κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας σε όλη την επικράτεια, ακόμα κι όταν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους, ακόμα μάλιστα και στις παραλίες.

Το μέτρο δεν επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των Ισπανών, με εξαίρεση, ίσως, όταν πηγαίνουν στη θάλασσα.

Από τον Μάιο του 2020 η μάσκα είναι υποχρεωτική σε μέσα μαζικής μεταφοράς, κλειστούς χώρους και –έως σήμερα– στους δημόσιους χώρους, όταν δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, επίσης, στο σχολείο από την ηλικία των έξι ετών, όπως και όταν κάνει κανείς ποδήλατο.

Μονάχα οι πολίτες που αθλούνται μπορούν να βγάλουν τη μάσκα τους, όμως, εφόσον οι περιφερειακές αρχές το επιτρέπουν. Επομένως, οι ερασιτέχνες αθλητές θα πρέπει, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προπονούνται φορώντας μάσκα!

«Είναι σημαντικό οι πολίτες να το γνωρίζουν, ότι δεν έχουμε φθάσει σε μια φάση χαλάρωσης και δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να μας επιτραπεί να είμαστε απρόσεκτοι», είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν επισήμως σε ισχύ από σήμερα, μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης των νέων μέτρων – αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης, όταν κριθεί ότι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...