390
Το πλήθος φορούσε μάσκες αλλά δεν χρειαζόταν να τηρεί αποστάσεις | REUTERS/Albert Gea Πηγή: Protagon.gr

Βαρκελώνη: Συναυλία-πείραμα για την εποχή μετά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2021, 11:38
Το πλήθος φορούσε μάσκες αλλά δεν χρειαζόταν να τηρεί αποστάσεις
|REUTERS/Albert Gea Πηγή: Protagon.gr

Βαρκελώνη: Συναυλία-πείραμα για την εποχή μετά τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2021, 11:38

Πώς θα είναι οι συναυλίες και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις όπου τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις… πάνε περίπατο; Ενα από τα μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή μας μετά την πανδημία πήρε μια πρώτη απάντηση στη Βαρκελώνη.

Περίπου 5.000 άτομα παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου μια συναυλία ροκ μουσικής (για την οποία τα εισιτήρια, αξίας 23 με 28 ευρώ, είναι εξαντληθεί) που έγινε με την άδεια των ισπανικών Αρχών, οι οποίες εξακολουθούν να απαγορεύουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για την αποτροπή διάδοσης της Covid.

Είναι μια δοκιμή για το πώς μπορεί να επανεκκινήσει τη βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην Ισπανία και πέραν αυτής. Ενα αντίστοιχο πείραμα, με περίπου 1.300 θεατές, είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου και στην Ολλανδία, σημειώνει ο Monde.

Οι θεατές στη συναυλία του συγκροτήματος Love of Lesbian στη Βαρκελώνη είχαν κάνει rapid tests για την Covid-19 και ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες FFP2, αλλά όχι να κρατούν αποστάσεις, πράγμα μάλλον αδύνατο σε μια ροκ συναυλία. Προφανώς, η μεγάλη πλειονότητα των θεατών δεν έχει εμβολιαστεί λόγω ηλικίας.

 

Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες, που είχαν μετατραπεί σε αυτοσχέδια νοσοκομεία εκστρατείας, και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Ανθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (όπως καρκινοπαθείς ή καρδιοπαθείς) ή όσοι είχαν έλθει σε επαφή με κρούσματα δεν μπορούσαν να παραστούν στη συναυλία.

Μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα, δήλωσε γιατρός που επέβλεπε τη διεξαγωγή των τεστ. Οι φορείς δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου.

Οι υγειονομικοί έλεγχοι στην είσοδο καθυστέρησαν την έναρξη της συναυλίας, αλλά δεν χάλασαν το κέφι. «Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ», δήλωσε μετά τη συναυλία ο 29χρονος Σαλβαδόρ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές».

Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι, όπου έγινε η συναυλία, από το να περπατάς στο δρόμο», δήλωνε στο Reuters το Σάββατο ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...