258
| Nikos Libertas / SOOC

Ηρθε η κάρτα – πολυεργαλείο του αγρότη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2016, 17:28

Ηρθε η κάρτα – πολυεργαλείο του αγρότη

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2016, 17:28

Μπορεί οι αγρότες να βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας κι οι μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση να μην έχουν αποδώσει καρπούς, ωστόσο έφτασε η στιγμή να ακούσουν κάτι θετικό που σχετίζεται με τα οικονομικά τους και –γενικά- με την καθημερινότητά τους.

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, κυκλοφορεί από την Τράπεζα Πειραιώς η Κάρτα Αγρότη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να χρηματοδοτούν άμεσα τις καλλιεργητικές δαπάνες τους. Αυτό συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος εξόδων, εξόδων που προήλθαν από ζωοτροφές μέχρι και φυτοφάρμακα.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες θα μπορούν μέσα από τη συγκεκριμένη κάρτα και τις υπηρεσίες που τη συνοδεύουν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους, όπως για παράδειγμα τις συναλλαγές τους με τον ΕΛΓΑ και τη ΔΕΗ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία κάρτα με πιστοδοτικό όριο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση που δικαιούται ο κάθε παραγωγός. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε αγρότης έχει άμεση πρόσβαση στην αναγκαία σε κάθε περίπτωση ρευστότητα που απαιτείται για να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής του.

karta_agroti_Α_contactless

Επίσης, εκτός από καλλιεργητικές δαπάνες, οι επαγγελματίες θα μπορούν μέσω της κάρτας να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του στον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ, αλλά και τις δαπάνες για την αγορά εργοσήμων, τις πληρωμές του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, των τελών άρδευσης και γενικά ό,τι άλλο χρειάζεται.

Η εξόφληση της Κάρτας Αγρότη μπορεί να γίνει αυτόματα με κατακράτηση του αντίστοιχου ποσού από τις επιδοτήσεις που δικαιούνται οι παραγωγοί και το όριό της θα επαναπροσδιορίζεται στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι κάρτες είναι αποδεκτές σε όλα τα μηχανήματα POS.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...