425
O Στίβεν Σόντερμπεργκ και το νέο εργαλείο του | YouTube

Η νέα ταινία του Σόντερμπεργκ γυρίζεται με το κινητό του!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 08:30
O Στίβεν Σόντερμπεργκ και το νέο εργαλείο του
|YouTube

Η νέα ταινία του Σόντερμπεργκ γυρίζεται με το κινητό του!

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2018, 08:30

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ πριν καν συμπληρώσει τα 50 του χρόνια είχε προλάβει να σκηνοθετήσει ή να συμμετάσχει ως παραγωγός σε δεκάδες πετυχημένες ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ και είχε κερδίσει πολλές υποψηφιότητες για βραβεία κερδίζοντας ένα Οσκαρ σκηνοθεσίας (για το «Traffic») και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών (για το «Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες»). Ο Σόντερμπεργκ το 2013 ανακοίνωσε ότι είχε πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο του στην σκηνοθεσία και ότι σταματά αυτή την δραστηριότητα. Ο Σόντερμπεργκ ήταν από τις αρχές της σταδιοδρομίας του ένας σκηνοθέτης που υιοθετούσε αμέσως και πριν από τους συναδέλφους του κάθε νέα τεχνολογική καινοτομία που θεωρούσε ότι τον βοηθούσε να κάνει καλύτερα και κυρίως ταχύτερα την δουλειά του.

Ετσι δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο 55χρονός σήμερα Σόντερμπεργκ επιστρέφει στην σκηνοθεσία επειδή βρήκε ελκυστική την ιδέα να γυρίσει μια ταινία χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ένα… κινητό τηλέφωνο!

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα theverge η ταινία ονομάζεται «Unsane» και σε αυτή πρωταγωνιστεί η Κλερ Φόι που έγινε γνωστή από την σειρά «The Crown» του Netflix.

Το τρέιλερ του Unsane που γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο:

Στην ταινία που γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου με ένα iPhone η Φόι υποδύεται μία γυναίκα που γίνεται θύμα ενός άγνωστου φανατικού θαυμαστή της και διώκτη της που την «κυνηγά» με ψηφιακά μέσα. Οταν όμως η γυναίκα αυτή ζητά βοήθεια κανείς δεν την πιστεύει και τελικά βρίσκεται ακούσια έγκλειστη σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Αν και η ταινία δεν μοιάζει γκρίζα και σκοτεινή μόνο λόγω της θεματολογίας αλλά και λόγω της εικόνας που βλέπει ο θεατής, ο Σόντερμπεργκ υποστηρίζει ότι πρόκειται για το αισθητικό αποτέλεσμα που ήθελε ο ίδιος να έχει η ταινία. Ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι κανείς που δεν έχει γνώσεις παραγωγής ταινιών δεν μπορεί να καταλάβει ότι το «Unsane» διαφέρει από τις άλλες ταινίες και ότι γυρίστηκε με ένα κινητό τηλέφωνο.

«Νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που θέτουν ζήτημα με το μέγεθος της συσκευής λήψης. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Το βλέπω ως μία από τις πιο απελευθερωτικές εμπειρίες που είχα ποτέ ως σκηνοθέτης. Αποτελεί για μένα ένα νέο κεφάλαιο» δηλώνει ο αμερικανός σκηνοθέτης ο οποίος όπως φαίνεται επιστρέφει στην δράση κουβαλώντας το βασικότερο εργαλείο της δουλειάς του κυριολεκτικά μέσα στην τσέπη του. Το «Unsane» θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 23 Μαρτίου.

Υ.Γ.: Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «Unsane» δεν είναι η πρώτη ταινία που έχει γυριστεί εξ’ ολοκλήρου με κινητό τηλέφωνο αλλά είναι η πρώτη που φέρει την υπογραφή ενός διάσημου σκηνοθέτη. Η πρώτη ταινία που γυρίστηκε με κινητό τηλέφωνο είναι το Tangerine που βγήκε στις αίθουσες το 2015 και σκηνοθέτησε ο Σον Μπέικερ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...