463
Κάτοικος του Τσικτοάουαγκα της Νέας Υόρκης προσπαθεί να καθαρίσει τον δρόμο μπροστά στο σπίτι του | REUTERS/Robert Kirkham

ΗΠΑ: Οι άγνωστοι ήρωες που έσωσαν μωρά και εγκύους στη χιονοθύελλα

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2022, 13:09
Κάτοικος του Τσικτοάουαγκα της Νέας Υόρκης προσπαθεί να καθαρίσει τον δρόμο μπροστά στο σπίτι του
|REUTERS/Robert Kirkham

ΗΠΑ: Οι άγνωστοι ήρωες που έσωσαν μωρά και εγκύους στη χιονοθύελλα

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2022, 13:09

Δίπλα στους επαγγελματίες διασώστες, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, υπήρξαν και πολίτες που δεν δίστασαν να διακινδυνεύσουν τη δική τους ζωή για να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν ανάγκη, μέσα στη φοβερή χιονοθύελλα που έπληξε το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Οι νεκροί αυτές τις μέρες στην περιοχή έφτασαν τους 27, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι θα βρεθούν και άλλοι καταπλακωμένοι από το χιόνι ή παγωμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Υόρκης, αστυνομία και εθνοφρουρά είχαν βγει στους δρόμους για να επιβάλουν την απαγόρευση οδήγησης που ισχύει από τη Δευτέρα.

Στην περιοχή που είναι γνωστή για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες τον χειμώνα, είχε σημειωθεί ιστορική χιονοθύελλα και το 1977 με 29 θανάτους.

Καθώς η χιονοθύελλα σφυροκοπούσε το Μπάφαλο, δημιουργήθηκαν ομάδες στο Facebook που παρείχαν πληροφορίες και οδηγίες για τους κατοίκους, ενώ άνθρωποι που χρειάζονταν βοήθεια έγραφαν εκεί το σημείο όπου βρίσκονταν με την ελπίδα ότι κάποιος θα βρεθεί να τους βοηθήσει.

Αγνωστοι έσπευσαν στο πλευρό τους, απεγκλωβίζοντάς τους, μεταφέροντας εγκύους σε νοσοκομεία ή σε ασφαλή σπίτια.

Μία γειτονιά του Μπάφαλο θαμμένη στο χιόνι, που σκέπασε αυτοκίνητα, πόρτες και παράθρα – Instagram/Jason Murawski Jr/via REUTERS

Την Παρασκευή το βράδυ η Σαχίντα Μουχάμαντ έγραψε σε μία από αυτές τις ομάδες απεγνωσμένη ζητώντας βοήθεια ,καθώς λόγω της καταιγίδας είχε κοπεί το ρεύμα στο σπίτι τους και μαζί η λειτουργία του αναπνευστήρα για τον ενός έτους γιο της. Οι δύο γονείς έπρεπε να τον λειτουργούν χειροκίνητα.

Αγνωστοι που διάβασαν την έκκληση βοήθειας ταξίδεψαν από τους καταρράκτες του Νιαγάρα για να τους διασώσουν.

«Απομάκρυναν το χιόνι με φτυάρια, με βοήθησαν να κουβαλήσω το μωρό μου έξω, ενώ λειτουργούσα τον αναπνευστήρα με το χέρι και έπρεπε να του δίνω τις ανάσες μου σε όλη τη διαδρομή», είπε η μητέρα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ευχαριστώντας τους πολίτες για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους.

Μέλος μίας από τις ομάδες στο Facebook ανέβασε φωτογραφία της εισόδου του σπιτιού του στο Μπάφαλο ζητώντας βοήθεια για να απομακρύνει το χιόνι – Facebook

Σε μικρή απόσταση, ο Ντάβον Τόμας και η έγκυος σύζυγός του, Ερικα, είχαν παγιδευτεί στο σπίτι τους όταν ξεκίνησαν οι συσπάσεις της την Παρασκευή το βράδυ.

Μην μπορώντας να βρει βοήθεια και με το νοσοκομείο οκτώ χιλιόμετρα μακριά, ο Ντάβον στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενας φίλος έγραψε για αυτούς στην ομάδα του Facebook «Buffalo Blizzard 2022».

Πολλά μέλη τούς έδωσαν συμβουλές μέσω Facebook, ενώ βρέθηκε και μία μαία, η Ρεϊμόντα Ρέινολντς, η οποία μαζί με μία νοσηλεύτρια, βοήθησαν μέσω βιντεοκλήσης την Ερικα να γεννήσει στο σπίτι μόνη της ένα υγιέστατο κορίτσι.

Δύο άγνωστοι ήρθαν στη συνέχεια με αυτοκίνητο και μετέφεραν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

«Μπορεί το Facebook να είναι ένα χάλι ώρες ώρες αλλά είναι εκπληκτικό τι μπορούμε να κάνουμε όταν πρέπει να βοηθήσουμε κάποιον», είπε η Ρέινολντς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...