259
|

Ιατρικό Περιστερίου και κλινική Λητώ στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 09:02

Ιατρικό Περιστερίου και κλινική Λητώ στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2021, 09:02

Δύο ιδιωτικές κλινικές -το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ-  παραχωρούνται στο ΕΣΥ για νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και ανακοίνωσε ότι «για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα»:

-Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας».

-Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Αφού ευχαρίστησε τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους, ο Βασίλης Κικίλιας έκλεισε τη δήλωσή του με τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Υγείας «έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News