236
Ο Τετσούσι Σακαμότο, νέος υπουργός Μοναξιάς, στη μάχη κατά της πανεθνικής κατάθλιψης | EPA/FRANCK ROBICHON

Ιαπωνία: Διορίστηκε υπουργός Μοναξιάς λόγω κατακόρυφης αύξησης των αυτοκτονιών

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 12:43
Ο Τετσούσι Σακαμότο, νέος υπουργός Μοναξιάς, στη μάχη κατά της πανεθνικής κατάθλιψης
|EPA/FRANCK ROBICHON

Ιαπωνία: Διορίστηκε υπουργός Μοναξιάς λόγω κατακόρυφης αύξησης των αυτοκτονιών

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2021, 12:43

Τρομακτικό αποδεικνύεται το κόστος της πανδημίας στην ψυχική υγεία των ανθρώπων στην Ιαπωνία, και ειδικά στις γυναίκες.

Μόνο τον Οκτώβριο, οι θάνατοι από αυτοκτονίες έφτασαν τους 2.153 και ξεπέρασαν το σύνολο των νεκρών από Covid-19 στη χώρα, που βρίσκονται στους 2.087 από την αρχή της πανδημίας.

Μετά τη μεγάλη αύξηση στα θύματα, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα διόρισε υπουργό Μοναξιάς για να αναλάβει τη μάχη κατά της κατάθλιψης.

Στις αρμοδιότητες του Τετσούσι Σακαμότο περιλαμβάνονται η βοήθεια στα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται κάπου να μιλήσουν και η δημιουργία ειδικών δραστηριοτήτων και ενός φόρουμ συζήτησης, με σκοπό την καταπολέμηση της κατάθλιψης και τη μείωση των αυτοκτονιών.

Το 2020 είναι η πρώτη φορά, εδώ και 11 χρόνια, που οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν. Το 2019 είχαν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από το 1978, όταν ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή τους. Ομως, η πανδημία άλλαξε δραματικά την κατάσταση, πλήττοντας ιδαίτερα τις γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν άνεργες. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η Ιαπωνία είναι από τις χώρες που δεν έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα ούτε προχώρησε σε λοκντάουν.

Συνολικά, 6.976 γυναίκες αυτοκτόνησαν το 2020, 15% περισσότερες από το 2019.

Η ανεργία, το άγχος και η κοινωνική απομόνωση, που προκαλεί η κρίση της Covid-19, αναφέρονται ως οι βασικοί λόγοι για τις αυτοκτονίες στη χώρα.

Καθώς η Ιαπωνία είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δημοσιεύουν άμεσα τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι παρόμοια αύξηση πρέπει να αναμένουν και άλλες χώρες, λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...