312
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει από το 2013 και τη ρωσική υπηκοότητα | REUTERS/Stefanie Loos/File Photo

Δίωξη για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 23:07
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει από το 2013 και τη ρωσική υπηκοότητα
|REUTERS/Stefanie Loos/File Photo

Δίωξη για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2021, 23:07

Κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού, αντιμετωπίζει ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Η δίωξη ασκήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη.

Η ενάγουσα κατήγγειλε στην αστυνομία στα τέλη Αυγούστου του 2018 ότι βιάστηκε δύο φορές στο σπίτι του ηθοποιού στο Παρίσι. Το καλοκαίρι του 2020 η γυναίκα κατάφερε να ανατεθεί σε ανακριτή η έρευνα, η οποία στην αρχή είχε μπει στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισιού λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ο 72χρονος ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια ζει στη Ρωσία, απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Ερβέ Τεμίμ, σε επικοινωνία με το AFP, «εξέφρασε τη λύπη του που αυτές οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας». Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, «αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα που του προσάπτονται», ανέφερε ο δικηγόρος του.

Η νεαρή ηθοποιός, ηλικίας περίπου 20 ετών, είχε αρχικά καταθέσει μήνυση στα τέλη Αυγούστου του 2018.

Κατηγορούσε τον ηθοποιό για δύο βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίοι διαπράχθηκαν στην οικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, στο 6ο διαμέρισμα, στις 7 και 13 Αυγούστου 2018.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση της υπόθεσης, ο ηθοποιός είναι φίλος της οικογένειας του θύματος. «Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα το επαγγελματικό», αναφέρει η πηγή, αν και γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται σε πρόβες για ένα θεατρικό έργο.

Στις 4 Ιουνίου 2019, η εισαγγελία έθεσε στο αρχείο την προκαταρκτική έρευνα, εξηγώντας πως «πολλές έρευνες που διεξήχθησαν» δεν «επέτρεψαν να χαρακτηριστούν οι καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις με όλα τα στοιχεία της υπόστασης τους».

H κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ του ηθοποιού, που έχει επίσης τη ρωσική υπηκοότητα από το 2013, και της νεαρής ηθοποιού, έγινε στα κεντρικά της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η ενάγουσα κατάφερε στα μέσα Αυγούστου του 2020 την επανέναρξη της έρευνας, καταθέτοντας μήνυση με παράσταση πολιτικής αγωγής, μια προσφυγή που επιτρέπει τον σχεδόν αυτόματο ορισμό δικαστή για να ξεκινήσουν ξανά οι έρευνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...