283
Μεταφορέας προσπερνά μια αγγελία για προσλήψεις οδηγών φορτηγών και αποθηκάριων στο Λονδίνο | REUTERS/Toby Melville

Η Βρετανία ξέμεινε και από χασάπηδες!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 18:23
Μεταφορέας προσπερνά μια αγγελία για προσλήψεις οδηγών φορτηγών και αποθηκάριων στο Λονδίνο
| REUTERS/Toby Melville

Η Βρετανία ξέμεινε και από χασάπηδες!

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2021, 18:23

Οι Βρετανοί ήθελαν την «ανεξαρτησία» τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επέλεξαν Brexit και έπειτα διάλεξαν και για πρωθυπουργό τον Μπόρις Τζόνσον, που τους υποσχέθηκε και σκληρή διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες για τους κανόνες εξόδου από την ΕΕ. Κάθε φορά σφράγισαν αυτές τις επιθυμίες τους με την ψήφο τους. Και τώρα το πληρώνουν.

Διότι οι αυστηροί κανόνες για την εργασία πολιτών της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν προκάλεσε μόνο έλλειψη οδηγών –που οδήγησε με τη σειρά της σε προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με βασικά καταναλωτικά αγαθά και καύσιμα. Προκάλεσε και την έλλειψη σφαγέων ζώων. Με συνέπεια οι φάρμες να γεμίζουν με ζώα που έχουν φτάσει σε ηλικία και βάρος σφαγής, χωρίς όμως να υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να κάνει τη δουλειά! Αν τα ζώα δεν σφαγούν για να προωθηθεί έπειτα το κρέας τους στην αγορά, θα χρειαστεί να θανατωθούν μαζικά, προκαλώντας τεράστια ζημιά στους κτηνοτρόφους.

Η κατάσταση είναι τέτοια, που το Sky News μετέδωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να εγκρίνει ένα σχέδιο προσωρινών θεωρήσεων εισόδου για χασάπηδες, ακόμα και αν αυτοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που η ίδια έθεσε στο πλαίσιο του Brexit.

Πιο επιτακτική είναι η ανάγκη για τη σφαγή χοίρων και όπως ανέφερε το Sky News, θα επιτραπεί σε εκπαιδευόμενους εκδοροσφαγείς να εισέλθουν για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και αν δεν μιλούν καλά αγγλικά.

Εκπρόσωπος Τύπου του βρετανικού υπουργείου Γεωργίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου, λέγοντας απλώς πως κάτι «ενδέχεται» να ανακοινωθεί.

Οι αγρότες στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι ο συνδυασμός του Brexit και της Covid-19 έχει οδηγήσει στην έξοδο των ανατολικοευρωπαίων εργατών από τα σφαγεία και τις μονάδες επεξεργασίας κρέατος, με αποτέλεσμα κοπάδια χοίρων να συσσωρεύονται σε στάβλους και λιβάδια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...