176
|

Η οικογένεια Κωτσιοπούλου διαψεύδει τα περί πώλησης της ΙΟΝ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 15:02

Η οικογένεια Κωτσιοπούλου διαψεύδει τα περί πώλησης της ΙΟΝ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 15:02

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων περί συμφωνίας πώλησης της ΙΟΝ, με την είσοδο του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου και συνεργαζόμενων επιχειρηματιών στην εταιρεία, προέβη η διοίκησή της.

Οι εν λόγω πληροφορίες ήθελαν τον κ. Θεοδωρόπουλο να έχει έλθει σε συμφωνία με την οικογένεια του ιδρυτή της ΙΟΝ, Γιάννη Κωτσιόπουλου, για την απόκτηση του 75% των μετοχών της εταιρείας.

Στόχος του κ. Θεοδωρόπουλου, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, η δημιουργία ενός Ομίλου αντίστοιχου με αυτόν που επεχείρησε να δημιουργήσει από κοινού με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο κατά τη συνεργασία τους το 2005, όταν Δέλτα και Chipita ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τη Vivartia.

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ ΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της οικογένειας Κωτσιοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το 1988 η Kraft Jacobs Sushard είχε αποκτήσει το 24,5% της ΙΟΝ, ποσοστό το οποίο επανακτήθηκε δέκα χρόνια αργότερα από τους βασικούς τους μετόχους της εταιρείας και και ειδικότερα τον τότε μεγαλομέτοχό της, Ιωάννη Κωτσιόπουλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...