367
Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει στο κλίμα της Ιαπωνίας και έφερε... πολύ κοντά τα ελάφια με τους μακάκους |

Η νέα μόδα στον κόσμο των μαϊμούδων: σεξ με τα ελάφια!

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:21
Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει στο κλίμα της Ιαπωνίας και έφερε... πολύ κοντά τα ελάφια με τους μακάκους
|

Η νέα μόδα στον κόσμο των μαϊμούδων: σεξ με τα ελάφια!

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 14:21

Από τα πρώτα βίντεο που έγιναν viral στο Διαδίκτυο τις πρώτες εβδομάδες μετά την έλευση του 2017 ήταν αυτό όπου ένας μακάκος σε δάσος της περιοχής Minoo στην Ιαπωνία προσπαθούσε να κάνει σεξ με θηλυκά ελάφια. Στο ίδιο βίντεο και άλλοι μακάκοι γυρόφερναν με… πονηρούς σκοπούς τα ίδια θηλυκά ελάφια.

Στην επιστημονική βιβλιογραφία υπάρχουν μεμονωμένες βέβαια αναφορές για ερωτικές περιπτύξεις ανάμεσα σε διαφορετικά ζώα (ελέφαντες με ρινόκερους, ενυδρίδες με κορμοράνους, φώκιες με πιγκουίνους κ.α.) αλλά η βιντεοσκόπηση του μακάκου με τα ελάφια συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας. Το φαινόμενο είχε προκαλέσει αίσθηση και οι ειδικοί προσπαθούν από τότε να βρουν απαντήσεις. Μια πρώτη εκτίμηση που έκαναν κάποιοι ειδικοί όταν κυκλοφόρησε το βίντεο ήταν πώς ο μακάκος ήταν νεαρός, βρισκόταν χαμηλά στην άτυπη ιεραρχία των αρσενικών της ομάδας του και μάλλον είχε απελπιστεί επειδή δεν μπορούσε να βρει σύντροφο από το είδος του.

Δείτε το βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις μακάκων και ελαφιών:

Το επόμενο διάστημα εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή και θηλυκοί μακάκοι να αναζητούν ερωτικό ταίρι σε αρσενικά ελάφια και επειδή δεν θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι επρόκειτο για τις συντρόφους των αρσενικών μακάκων του βίντεο που θέλησαν να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα ομάδα ερευνητών αποφάσισε να μελετήσει το φαινόμενο. Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior» οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί και διαφορετικοί μεταξύ τους λόγοι που ωθούν ένα ζώο να αναζητήσει ερωτικό σύντροφο σε ένα διαφορετικό ζώο.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές για την συμπεριφορά των θηλυκών μακάκων είναι ότι πιθανώς όσα από τα θηλυκά πέφτουν θύματα συστηματικής απόρριψης από τα αρσενικά στρέφονται υποχρεωτικά σε άλλα ζώα για να ικανοποιήσουν το… βασικό τους ένστικτο.

Η πιο ενδιαφέρουσα εκτίμηση των ερευνητών όμως είναι ότι η συμπεριφορά των μακάκων και των ελαφιών στην συγκεκριμένη περιοχή (μια κοιλάδα με δάση στα περίχωρα της Οζάκα) μπορεί να μην είναι απλά μια τάση ή… μόδα στο ζωϊκό βασίλειο της περιοχής η οποία θα περάσει σύντομα αλλά να πρόκειται για ένα νέο «πολιτιστικό φαινόμενο». Οι ερευνητές αναφέρουν στην μελέτη τους ότι «οι ερωτικές συνευρέσεις των μακάκων με τα ελάφια μπορεί να είναι το πρώτο στάδιο μιας νέας συμπεριφοράς, μιας νέας κοινωνικής παράδοσης που θα αναπτυχθεί στην συγκεκριμένη περιοχή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...