710
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προτίμησε να μην απαντήσει στις καταγγελίες-απειλές Καμμένου | Τwitter

Η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσαν για τις δηλώσεις Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 15:03
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προτίμησε να μην απαντήσει στις καταγγελίες-απειλές Καμμένου
|Τwitter

Η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσαν για τις δηλώσεις Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2019, 15:03

«Ως κυβέρνηση κρατάμε την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια με τον Πάνο Καμμένο. Από εκεί και πέρα δεν πρόκειται να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο».

Με τη φράση αυτή επέλεξε να τοποθετηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έναντι των δηλώσεων που έκανε το πρωί της Πέμπτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τέως συγκυβερνήτης, ενώ όπως ήταν επόμενο απέφυγε να δώσει οιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματα που του απηύθυνε νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα καταφέρει να βγάλει ούτε την παρέλαση της 25ης Μαρτίου αν του πειράξουν την κοινοβουλευτική του ομάδα, μίλησε ουσιαστικά για «εξαγορά» πρώην στελεχών του (με αντάλλαγμα την υπουργική καρέκλα) ώστε να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ υποστήριξε ότι ήταν εξαρχής ανεπιθύμητος από τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνητικός εταίρος.

Μπροστά σε αυτό τον κατακλυσμό καταγγελιών, κατηγοριών και απειλών από τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Τζανακόπουλος προτίμησε να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν παρελάσεις, αλλά κυβερνούν.

Οι κυβερνήσεις κυβερνούν και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε έως το τέλος της συνταγματικής μας θητείας, τόνισε, απορρίπτοντας τα περί πολιτικής συναλλαγής με στελέχη των ΑΝΕΛ.

«Δεν υπάρχει καμία υπόθεση πολιτικής συναλλαγής», ισχυρίστηκε, «κάθε υπουργός, βουλευτής, πολιτικό στέλεχος αποφασίζει βάσει της συνείδησης του».

Παράθυρο ευκαιρίας για Θεοδωράκη – Καμμένο;

Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος θέλησε να υπογραμμίσει την πολιτική -όπως είπε- θέση της κυβέρνησης ότι δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά ορθό να διαλύονται οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τη συζήτηση με τα υπόλοιπα κόμματα προκειμένου να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής και να μπει ένα τέλος στη διάλυση των ΚΟ.

Απαντώντας εξάλλου στις επιθέσεις περί «κυβέρνησης της γκαζόζας» με την «κουτσή» πλειοψηφία των 145 βουλευτών, ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι «το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας κρίθηκε κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης όπου η κυβέρνηση εξασφάλισε 151 ψήφους».

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να προχωρήσει το νομοθετικό της έργο», υποστήριξε. Και σχολιάζοντας  τον κοινοβουλευτικό τραγέλαφο των τελευταίων ημερών, έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η διαδικασία με τις ονομαστικές ψηφοφορίες αναβαθμίζει την εικόνα της Βουλής και του βουλευτή!

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό, θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι το κυβερνητικό μας έργο», επέμεινε παρά τις εικόνες παρωδίας που εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο κοινοβούλιο.

«Ο Πολάκης κατηγόρησε το κακόβουλο μιντιακό σύστημα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τον Παύλο Πολάκη, προσφέροντάς του πλήρη κάλυψη για το τελευταίο επεισόδιο που είχε με εκπροσώπους του Τύπου.

Ερωτηθείς σχετικά, προσπάθησε να τον δικαιολογήσει λέγοντας πως ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε ένα μιντιακό σύστημα το οποίο κατ’εξακολούθηση θέλει να συγκαλύπτει ή να αποσιωπά τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».

«Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του κ. Πολάκη για τα  εκδοτικά συγκροτήματα που θέλουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης», πρόσθεσε κληθείς να απαντήσει αν συμφωνεί με τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί συχνά πυκνά στις δημόσιες τοποθετήσεις – αντιπαραθέσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Ο κ. Πολάκης και το υπουργείο Υγείας ρωτήθηκαν για θέματα με πιεστικό τρόπο και αυτά είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει ο ίδιος αρκετές φορές», επέμεινε σε μία ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσει το νέο πολάκειο ξέσπασμα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπερασπίστηκε με το ίδιο σθένος τόσο την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, όσο και τον πρώην συνάδελφό της, τ. υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Για την περίπτωση της κυρίας Κουντουρά κατήγγειλε συγκεκριμένα απόπειρα στοχοποίησης της, προκειμένου, όπως είπε, να πληγεί η ηθική της ακεραιότητα. Υπάρχει, είπε, μία επιχείρηση να πληγεί σε ηθικό επίπεδο και αυτό γίνεται διότι είχε το σθένος και την παρρησία να υποστηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν μπορεί όμως να βρεθεί καμία σκιά στο έργο και στις κυβερνητικές της επιδόσεις της (…), συμπλήρωσε, καθώς όπως θέλησε να αναδείξει, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο Τουρισμού και έχει συμβάλει τα μέγιστα για τη νέα εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα.

Αντίστοιχα και για τον Νίκο Κοτζιά (σ.σ. τον οποίο ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος έβαλε ήδη πίσω από τα σίδερα της φυλακής), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας.

Είναι, τόνισε, ένας υπουργός που λειτούργησε πάντα για το εθνικό συμφέρον, απορρίπτοντας ουσιαστικά ως παντελώς αστήρικτες και συκοφαντικές τις κατηγορίες που εκτοξεύει σε κάθε ευκαιρία προς το πρόσωπό του ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...