189
Η Γελένα Ισινμπάγεβα | EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Η Ισινμπάγεβα θα αλλάξει το ρωσικό Σύνταγμα – που δεν έχει διαβάσει ποτέ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2020, 16:47
Η Γελένα Ισινμπάγεβα
| EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Η Ισινμπάγεβα θα αλλάξει το ρωσικό Σύνταγμα – που δεν έχει διαβάσει ποτέ

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2020, 16:47

Ρόλο στη διαδικασία αναθεώρησης του ρωσικού Συντάγματος έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην -παλαίμαχη πλέον- κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγεβα.

Αυτό ίσως δεν θα ήταν τόσο αξιοσημείωτο αν δεν υπήρχε η παραδοχή της αθλήτριας ότι ποτέ δεν έχει διαβάσει το Σύνταγμα.

Η Ισινμπάγεβα, η οποία ευχαρίστησε τον πρόεδρο που την έκανε να καταλάβει πόσο «πολύ σημαντικό βιβλίο» είναι ο καταστατικός χάρτης, είναι μέλος ομάδας εργασίας 75 ατόμων που ορίστηκε από το Κρεμλίνο για να καταθέσει τις προτάσεις της.

Η αναθεώρηση προτάθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν τον Ιανουάριο ίσως αποσκοπεί να κρατήσει ισχυρό τον ρόλο του και μετά το 2024, όταν λήγει η θητεία του.

Το Κρεμλίνο, ανέφεραν ακόμη οι Times του Λονδίνου, επιθυμεί να κωδικοποιήσει στο Σύνταγμα τη δική του συντηρητική οπτική της ρωσικής ιστορίας.

Κεντρική ιδέα που, αν εγκριθεί, θα περάσει στο Σύνταγμα είναι ότι η νίκη κατά των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ο παράγοντας που ενώνει τον ρωσικό λαό. Ενας γερουσιαστής, όχι χωρίς υπερβολή, παρατήρησε ότι, αν αυτό δεν περάσει στο Σύνταγμα, «θα λένε ότι η Ευρώπη απελευθερώθηκε από τις ΗΠΑ και ότι ο παππούς του Ομπάμα απελευθέρωσε το Αουσβιτς».

«Φυσικά, καλή πρόταση», ήταν το σχόλιο του Βλαντίμιρ Πούτιν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...