336
Μάσκες ακόμη και στα αγάλματα της χιονισμένης Γουχάν | China Daily via REUTERS

Πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, ξεπερνούν πλέον τα 1.500 τα θύματα

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2020, 15:53
Μάσκες ακόμη και στα αγάλματα της χιονισμένης Γουχάν
|China Daily via REUTERS

Πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, ξεπερνούν πλέον τα 1.500 τα θύματα

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2020, 15:53

Ενας ηλικιωμένος κινέζος τουρίστας, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό και νοσηλευόταν στη Γαλλία, πέθανε το Σάββατο, γεγονός που τον καθιστά το πρώτο θύμα του COPVID-19 εκτός Ασίας, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Η Γαλλία έχει καταγράψει 11 κρούσματα του ιού από τα περίπου 67.000 παγκοσμίως. Η μεγάλη πλειονότητα των κρουσμάτων σημειώνεται φυσικά στην Κίνα.

Μέχρι στιγμής μόνο τρεις θάνατοι από τον κορονοϊό είχαν σημειωθεί εκτός της κινεζικής επικράτειας: στις Φιλιππίνες, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.

Με βάση την τελευταία καταμέτρηση, χθες Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα άλλα 143 άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων σε συνολικά 1.523. Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (για την ακρίβεια 139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, από τα οποία τα 2.420 στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Πάντως η Κίνα είναι πεπεισμένη ότι η επιδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα και ότι θα έχει μόνο προσωρινό αντίκτυπο στην οικονομία, η οποία θα σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη.

Ο Τσιν Γκανγκ, υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας, από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, εκτίμησε μάλιστα ότι «όταν τελειώσει η επιδημία, η υποτονική καταναλωτική ζήτηση θα απελευθερωθεί γρήγορα και η οικονομία θα ανακάμψει δυνατά».

Ωστόσο, στην άλλη άκρη του Ειρηνικού, το ξέσπασμα της επιδημίας «θα μπορούσε ίσως» να προκαλέσει μείωση που θα κυμαίνεται από το 0,2% ως το 0,3% του αμερικανικού ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο, όπως αναγνώρισε για πρώτη φορά σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα.

Επικοινωνία Κικίλια με τους νοσηλευόμενους

Μέσω ενδοεπικοινωνίας μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τους δύο Ελληνες που επαναπατρίστηκαν από την Κίνα και παραμένουν για παρακολούθηση στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας σε ανάρτηση του στο twitter αναφέρε: «Επισκέφτηκα το νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία” και μίλησα μέσω ενδοεπικοινωνίας, με τους δύο Ελληνες που επαναπατρίστηκαν την περασμένη Κυριακή από την Κίνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν. #COVID19».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...