195
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, στο μέσο, σε πορεία νέων για τη κλιματική αλλαγή, η οποία έγινε την 1η Νοεμβρίου στο Λος Αντζελες | REUTERS/Mike Blake

Η Γκρέτα (και) σε ρόλο αρχισυντάκτριας για το ραδιόφωνο του BBC

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2019, 15:09
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, στο μέσο, σε πορεία νέων για τη κλιματική αλλαγή, η οποία έγινε την 1η Νοεμβρίου στο Λος Αντζελες
|REUTERS/Mike Blake

Η Γκρέτα (και) σε ρόλο αρχισυντάκτριας για το ραδιόφωνο του BBC

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2019, 15:09

Η 16χρονη σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ θα αναλάβει χρέη αρχισυντάκτριας του πρωινού προγράμματος του βρετανικού ραδιοφωνικού δικτύου BBC Radio 4 κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Οπως ανακοίνωσε το βρετανικό δίκτυο, θα είναι ένα από τα πέντε πρόσωπα που θα επιμεληθούν τη δημοφιλή ραδιοφωνική εκπομπή το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για μία ημέρα το καθένα.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα πάρει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις από προσωπικότητες που μάχονται κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η ίδια πρότεινε επίσης να γίνουν ρεπορτάζ στην Ανταρτική και τη Ζάμπια και μια συνέντευξη με τον Μαρκ Κάρνεϊ, τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

Αρχισυντάκτρια για μία ημέρα θα είναι και η Μπρέντα Χέιλ, η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας που αποφάνθηκε πως είναι παράνομη η απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον περί αναστολής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Στους αρχισυντάκτες περιλαμβάνονται ακόμη ο καλλιτέχνης Γκρέισον Πέρι που θα ασχοληθεί με τα στερεότυπα, ο ράπερ George The Poet που θα επικεντρωθεί στο θέμα της ταυτότητας και ο Τσαρλς Μουρ, πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας The Daily Telegraph που θα μιλήσει για την ελευθερία της έκφρασης.

Χρέη αρχισυντάκτη είχαν αναλάβει κατά το παρελθόν ο πρίγκιπας Χάρι, η Αντζελίνα Τζολί και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...