183
Εικόνα από τις καταστροφές στη Θάσο | Intime/Συνεργάτης

Εικόνες καταστροφής από τις πλημμύρες σε Χαλκιδική και Θάσο

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2019, 10:40
Εικόνα από τις καταστροφές στη Θάσο
|Intime/Συνεργάτης

Εικόνες καταστροφής από τις πλημμύρες σε Χαλκιδική και Θάσο

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2019, 10:40

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  έχουν τεθεί περιοχές στη Θάσο και τη Χαλκιδική μετά τις παρατεταμένες καταρρακτώδεις βροχές.

Στη Χαλκιδική η κακοκαιρία χτύπησε την Αρναία, την Ιερισσό, την Ολυμπιάδα και τον Πολύγυρο. Ζημιές καταγράφονται σε αγροτικές περιοχές, όπως και σε κατοικίες που πλημμύρισαν.

Σε ό,τι αφορά τη Θάσο, τα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο δήμαρχος του νησιού επισήμανε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες το η Θάσος έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο από την πυροσβεστική.

Ζημιές έχουν καταγραφεί σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ υπερχείλισαν ρέματα και αρδευτικά κανάλια, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή έφτασε το πρωί του Σαββάτου κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής έφτασαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και άλλοι αξιωματου΄χοι.

Το πρωί του Σαββάτου διεξήχθη σύσκεψη παρουσία και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...