433
Η Λαίδη Μπρέντα Χέιλ διαβάζει την απόφαση του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου με την καρφίτσα στο πέτο | Supreme Court/Parliament TV via Reuters

Brexit: Η αράχνη της Λαίδης που δάγκωσε τον Μπόρις

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:02
Η Λαίδη Μπρέντα Χέιλ διαβάζει την απόφαση του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου με την καρφίτσα στο πέτο
|Supreme Court/Parliament TV via Reuters

Brexit: Η αράχνη της Λαίδης που δάγκωσε τον Μπόρις

Εύη Ελευθεριάδου Εύη Ελευθεριάδου 25 Σεπτεμβρίου 2019, 12:02

Σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της πρόσφατης βρετανικής ιστορίας, με πρωταγωνίστρια την ίδια, η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, δεν παρέλειψε να θυμίσει στον υπόλοιπο κόσμο ένα από τα σπουδαιότερα βρετανικά «αγαθά»: το παροιμιώδες τους χιούμορ και την απέχθειά τους στη σοβαροφάνεια.

Ανακοινώνοντας την ιστορική δικαστική απόφαση που έβαλε σε μπελάδες τον Μπόρις Τζόνσον και έδωσε νέες ελπίδες στους αντιπάλους του Brexit, η Λαίδη Μπρέντα Χέιλ, η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, επέλεξε να αφήσει τη σφραγίδα της όχι μόνο με τα λόγια της, αλλά και με μια μεγάλη, αστραφτερή καρφίτσα στο πέτο, στο σχήμα της αράχνης.

Η καρφίτσα, με φόντο το αυστηρό μαύρο φόρεμά της, όχι απλά δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά έκανε τους Βρετανούς αντιπάλους του αμφιλεγόμενου πρωθυπουργού τους να παραληρούν: Η δικαστής, μία αξιοσέβαστη συμπαθητική ηλικιωμένη κυρία, έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη, η δική τους Spider Woman, που κατασπάραξε τον «κακό» Τζόνσον, στον δρόμο για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι Βρετανοί ξετρελάθηκαν με την καρφίτσα και τα σόσιαλ μίντια πήραν φωτιά. Μετά από δεκάδες στοιχήματα για το ποιο είδος αράχνης ήταν στο πέτο της Λαίδης, κατέληξαν ότι μάλλον μοιάζει περισσότερο με την τρομακτική στην όψη αράχνη-σκορπιό, ένα είδος που ανήκει στην ομοταξία των αραχνιδίων, δεν έχει δηλητήριο, όμως τα σαγόνια της είναι τόσο δυνατά, που το δάγκωμα της σε ανθρώπινη σάρκα, όταν διαισθανθεί κίνδυνο, είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Πολλοί θεώρησαν μάλιστα ότι με την καρφίτσα, η προέδρος έστειλε ένα σαφές μήνυμα στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρουν οι New York Times, δεν είναι συνηθισμένος στο να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του.

Κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν το τραγούδι των Who, του 1966 με τίτλο «Boris the spider», το οποίο περιέχει τον στίχο «έφτασε στο τέλος του».

Οι εκδηλώσεις λατρείας στο πρόσωπο της Λαίδης Μπρέντα Χέιλ δεν σταμάτησαν εκεί. Μία εταιρεία σχεδίασε ένα μπλουζάκι με την καρφίτσα στο πέτο και πούλησε μέσα σε λίγες ώρες, στο ebay, 2.000 κομμάτια, συγκεντρώνοντας για τους άστεγους 5.000 λίρες.

Αλλοι πάλι βρήκαν τι θα φορέσουν στις αγγλοσαξωνικές απόκριες (Halloween).

Πάντως, η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας είναι γνωστό ότι λατρεύει τις καρφίτσες και τα κοσμήματα με θέμα ζώα. Στο επίσημο πορτρέτο της για το δικαστήριο φορά μία σαρανταποδαρούσα με πέτρες. Αλλες φορές έχει φορέσει μία αλεπού, μία μεγάλη χρυσή πεταλούδα, έναν ιστό αράχνης και διάφορα είδη βατράχου.

Η καρφίτσα αράχνη είναι έτσι και αλλιώς παιχνιδιάρικη, και όπως σχολιάζει και η συντάκτρια μόδας των NY Times, πάνω σε μία ηλικιωμένη κυρία με γκρίζα μαλλιά και γυαλιά, παραπέμπει σε μία μάγισσα που κάνει τα μαγικά της κόλπα για να γλυτώσει τη Βρετανία από τον Μπόρις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...