245
Ο Τζαμάλ Κασόγκι και η αρραβωνιαστικιά του εισέρχονται στην κατοικία τους και καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα της εξαφάνισής του | Courtesy A News/Handout via REUTERS

Η Ευρωβουλή απαιτεί Δικαιοσύνη στην άθλια «υπόθεση Κασόγκι»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 21:26
Ο Τζαμάλ Κασόγκι και η αρραβωνιαστικιά του εισέρχονται στην κατοικία τους και καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα της εξαφάνισής του
|Courtesy A News/Handout via REUTERS

Η Ευρωβουλή απαιτεί Δικαιοσύνη στην άθλια «υπόθεση Κασόγκι»

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2018, 21:26

Νέα εξέλιξη στη φριχτή «υπόθεση Κασόγκι», πέρα από τις έρευνες και τα όποια μακάβρια ευρήματα των τούρκων αστυνομικών, υπήρξε το απόγευμα της Τρίτης 23 Οκτωβρίου.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε η αρραβωνιαστικιά του δολοφονηθέντος σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια έκκληση από την αρραβωνιαστικά του Τζαμάλ Κασόγκι» γράφει στην παραπάνω δίγλωσση ανάρτησή του στο Twitter ο Ταγιάνι.

«Ζητούμε μια ανεξάρτητη και ακριβή έρευνα για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όχι μόνο οι αυτουργοί της δολοφονίας, αλλά και εκείνοι που τη διέταξαν».

Ως γνωστόν, ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου και η Σαουδική Αραβία, αφού επί δύο εβδομάδες δήλωνε ότι δεν γνωρίζει τι απέγινε, παραδέχτηκε τελικά ότι σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη.

Νωρίτερα την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «προμελετημένο» τον φόνο, τονίζοντας ότι η τουρκική διοίκηση διαθέτει αποδείξεις ότι ήταν προσχεδιασμένος.

Προσωπικά αντικείμενα του Κασόγκι

Η τουρκική αστυνομία βρήκε δύο βαλίτσες και προσωπικά αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκουν στον δολοφονηθέντα Τζαμάλ Κασόγκι κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε σε ένα όχημα του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Κωνσταντινούπολη – την είδηση μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Στον ιστότοπό του το CNN Turk αναφέρει ότι οι ερευνητές βρήκαν έναν υπολογιστή και έγγραφα εντός του οχήματος, που όπως λένε ανήκουν στον Κασόγκι.

Η κοινή ομάδα που συγκροτήθηκε από Τούρκους και Σαουδάραβες έκανε έρευνες και στην κατοικία του γενικού προξένου όπως και στο γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...