181
Ενοικοι γηροκομείου στη Σανγκάη περιμένουν να εμβολιαστούν καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στην Κίνα | REUTERS/Brenda Goh

Η ΕΕ προσέφερε δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 07:19
Ενοικοι γηροκομείου στη Σανγκάη περιμένουν να εμβολιαστούν καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στην Κίνα
| REUTERS/Brenda Goh

Η ΕΕ προσέφερε δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2023, 07:19

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφερε στην Κίνα δωρεάν εμβόλια κατά της Covid-19 για να τη βοηθήσει να θέσει υπό έλεγχο το νέο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού: αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, την Τρίτη.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου για να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή αντίδραση στο μαζικό κύμα μολύνσεων από τον ιό, μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση που πήραν οι κινεζικές αρχές να τερματίσουν απότομα την πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων», γεγονός που προκάλεσε ένα νέο τρομακτικό κύμα μολύνσεων (λόγω της έως τώρα πολιτικής της για καραντίνες, αλλά και της μικρής εμβολιαστικής κάλυψης η πιο πολυπληθής χώρα του κόσμου δεν είχε φτάσει στη λεγόμενη ανοσία της αγέλης).

«Η επίτροπος Κυριακίδου ήρθε σε επαφή με κινέζους αξιωματούχους για να προσφέρει αλληλεγγύη, υποστήριξη, εμπειρογνωμοσύνη και δωρεές εμβολίων ειδικά προσαρμοσμένων για την αντιμετώπιση παραλλαγών» του ιού, εξήγησε ευρωπαίος αξιωματούχος στους FT, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Η εφημερίδα ανέφερε ότι το Πεκίνο δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Η Κίνα ανέπτυξε σε πρώτη φάση τα εμβόλια Sinovac και Sinopharm, ωστόσο απέφυγε να υιοθετήσει δυτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...