275
Στη φωτογραφία διακρίνεται η χήρα του Πελέ Μάρσια Αόκι πλάι στο ανοιχτό φέρετρο του θρύλου του ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Σάντος Βίλα Μπελμίρο | REUTERS/Diego Vara

Οι Βραζιλιάνοι αποχαιρετούν τον «Βασιλιά» τους [εικόνες – βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 19:28
Στη φωτογραφία διακρίνεται η χήρα του Πελέ Μάρσια Αόκι πλάι στο ανοιχτό φέρετρο του θρύλου του ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Σάντος Βίλα Μπελμίρο
|REUTERS/Diego Vara

Οι Βραζιλιάνοι αποχαιρετούν τον «Βασιλιά» τους [εικόνες – βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2023, 19:28

Πλήθος Βραζιλιάνων απέτισε τον τελευταίο φόρο τιμής στον Πελέ, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του σε ηλικία 82 ετών, περνώντας μπροστά από το φέρετρο του θρύλου του ποδοσφαίρου που τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου της Σάντος Βίλα Μπελμίρο.

Οι πόρτες του γηπέδου της ομάδας του «Βασιλιά» άνοιξαν τη Δευτέρα στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) για το 24ωρο λαϊκό προσκύνημα στον Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο.

Οταν επετράπη στους οπαδούς η είσοδος εκείνοι άρχισαν να επευφημούν και να φωνάζουν «Πελέ, Πελέ, Πελέ!».

Δεκάδες στεφάνια, που στάλθηκαν από προσωπικότητες του ποδοσφαίρου όπως ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν Νεϊμάρ ή ξένοι σύλλογοι, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, τοποθετήθηκαν γύρω από το φέρετρο, προστατευμένα κάτω από μια μεγάλη λευκή σκηνή.

Μεταξύ των πρώτων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Σάο Πάολο ήταν ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου (Conmebol), Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του Πελέ, Μάρσια Αόκι.

Τρία γιγάντια πανό τοποθετήθηκαν στις εξέδρες του σταδίου. Το ένα δείχνει τον Πελέ πλάτη φορώντας τη φανέλα «10», ενώ τα άλλα δύο έγραφαν «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 ετών».

Δείτε φωτογραφίες από την προσέλευση του κόσμου στο Βίλα Μπελμίρο για το τελευταίο «αντίο» στον «Αθλητή του Αιώνα»:

REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Diego Vara
REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...