245
Η παραλία Σαν Σεμπάστιαν στη Βαρκελώνη | REUTERS/Albert Gea

Η αστυνομία της Βαρκελώνης στο πλευρό των γυμνιστών

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 17:38
Η παραλία Σαν Σεμπάστιαν στη Βαρκελώνη
|REUTERS/Albert Gea

Η αστυνομία της Βαρκελώνης στο πλευρό των γυμνιστών

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 17:38

Ο γυμνισμός είναι εξαιρετικά διαδεδομένος στην Ευρώπη καθώς σύμφωνα με όσους τον ασπάζονται προσδίδει στο κολύμπι μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας. Παραταύτα, όπως όλα τα ωραία, έτσι και ο γυμνισμός εγκυμονεί κινδύνους.

Οπως αναφέρει ο Guardian, χιλιάδες γυμνιστές στις παραλίες της Βαρκελώνης πέφτουν κάθε χρόνο θύματα κλοπής. Φανταστείτε ενώ εσείς κολυμπάτε ανέμελοι στη θάλασσα, να σας κλέβει κάποιος τα ρούχα!

Η αστυνομία της Βαρκελώνης λοιπόν αποφάσισε να αναλάβει δράση «εξοπλίζοντας» τα οχήματά της με τα λεγόμενα «πακέτα κλοπής».

Τα «πακέτα κλοπής» αποτελούνται από ένα μπλουζάκι που φέρει το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου, ένα ζευγάρι σορτς, σαγιονάρες και ένα εισιτήριο μετρό, τα οποία μοιράζονται από τις αρχές σε γυμνιστές που πέφτουν θύματα κλοπής και δεν έχουν τι να φορέσουν.

Από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, στις 27 Μαΐου, οι αστυνομικοί της πόλης έχουν μοιράσει πάνω από 174 «πακέτα κλοπής» στην παραλία Γκάρντια Ουρμπάνα.

Ολα ξεκίνησαν το 2016 όταν παρατηρήθηκε ότι αρκετοί λουόμενοι έτρεχαν δεξιά και αριστερά γυμνοί και πανικόβλητοι ψάχνοντας τα ρούχα τους τα οποία φυσικά είχαν κάνει φτερά.

Η Βαρκελώνη έχει πέντε παραλίες γυμνιστών, με την πιο δημοφιλή να ακούει στο όνομα Μπαρθελονέτα.

Μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, είχαν αναφερθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα 853 κλοπές, συμπεριλαμβανομένων και 17 περιπτώσεων ληστείας.

Οι κλέφτες όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι φτάνουν στην παραλία για να χαλαρώσουν πράγμα που καθίσταται αδύνατο από τη διαρκή διέλευση εμπόρων ποτών και ινδικής κάνναβης.

Η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής κατασχέσει περισσότερα από 100.000 ποτά, επιβάλλοντας πρόστιμα σε 9.000 εμπόρους για την πώληση αναψυκτικών στην παραλία χωρίς άδεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...