618
Ο πρίγκιπας Αντριου | REUTERS

Σκάνδαλο Επσταϊν: Η Μις Ρωσία, ο πρίγκιπας Αντριου και ο Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 18:05
Ο πρίγκιπας Αντριου
|REUTERS

Σκάνδαλο Επσταϊν: Η Μις Ρωσία, ο πρίγκιπας Αντριου και ο Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 18:05

«Δεν είδα τίποτα, δεν ήξερα τίποτα», δήλωσε ο πρίγκιπας Αντριου για τα σεξουαλικά εγκλήματα του φίλου του, Τζέφρι Επσταϊνν

«Στη διάρκεια της γνωριμίας μας τον έβλεπα αραιά και πιθανόν όχι περισσότερο από μια ή δύο φορές τον χρόνο. Εχω μείνει σε πολλά σπίτια. Σε κανένα στάδιο στη διάρκεια του περιορισμένου χρόνου που πέρασα μαζί του δεν έμαθα, δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας ούτε υποψιάστηκα κάποια συμπεριφορά του είδους που στη συνέχεια προκάλεσε τη σύλληψη και την καταδίκη του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας.

Αλλά, πρόσθεσε, ήταν «λάθος» του που συνάντησε τον αμερικανό μεγιστάνα μετά την αποφυλάκισή του, το 2010.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια φωτογραφία που, όπως υποστηρίζουν, εμφανίζει τον Αντριου, τον δεύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, να αποχαιρετά μια γυναίκα μέσα από μια έπαυλη στο Μανχάταν, ιδιοκτησίας του Επστάιν.

Ο πρίγκιπας αποχαιρετά μία καστανομάλλα που φεύγει από την βίλα των οργίων του Επσταϊν στο Μανχάταν

Παράλληλα, υπάρχουν και καταθέσεις μαρτύρων που λένε ότι ο Αντριου απολάμβανε μασάζ στα πόδια από δύο Ρωσίδες, μέσα στην έπαυλη.

Στην ανακοίνωσή του, ο 59χρονος δούκας του Γιορκ λέει ότι θέλει «να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα» σχετικά με την «πρώην γνωριμία ή φιλία» του με τον Αμερικανό.

Ο δούκας, ο οποίος δήλωσε ότι γνώρισε τον Επσταϊν το 1999, εξέφρασε την «υπερβολική του συμπάθεια» προς όλους όσους επλήγησαν από την συμπεριφορά του χρηματιστή.

«Η αυτοκτονία του άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιλαμβάνομαι και συμπάσχω με όλους όσοι επηρεάστηκαν και θέλουν ένα τέλος».

Στο μεταξύ, οι Sunday Times, αποκαλύπτουν ότι ο 38χρονος τότε πρίγκιπας είχε πετάξει με το ιδιωτικό τζετ του Επσταϊν, το αποκαλούμενο «Λολίτα Εξπρές», παρέα με την 27χρονη Μις Ρωσία, Αννα Μαλόβα, η οποία αργότερα φυλακίστηκε επειδή δεν παρουσιάστηκε σε υποχρεωτικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης από ναρκωτικά.

Η Αννα Μαλόβα σε παλαιότερη φωτογραφία

Οι δυο τους είχαν πετάξει από το ιδιωτικό νησί του Επσταϊν στις Παρθένες Νήσους της Καραϊβικής, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Μαζί τους ήταν η φίλη και συνένοχος του Επσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία αναζητείται από τις Αρχές.

Τα στοιχεία της πτήσης βρίσκονται στα έγγραφα που κατέθεσαν στο Δικαστήριο οι δικηγόροι της Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι, στην υπόθεση κατά του Επσταϊν.

Το 2015, η Τζιούφρι κατέθεσε ότι όταν ήταν ανήλικη «σεξουαλική σκλάβα» τόσο του πάμπλουτου επιχειρηματία της Γουόλ Στριτ όσο και του γιου της βασίλισσας, κάτι που ο Αντριου είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.

Το 1998, η Μαλόβα, Μις Ρωσία τότε, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου ήθελε να γίνει μοντέλο και έμεινε σε διαμέρισμα του Τραμπ, στο Μανχάταν. Λέγεται ότι οι δυο τους διατηρούσαν «φιλική» σχέση. Η Μαλόβα ήθελε να γίνει Μις Κόσμος, ένας διαγωνισμός που ανήκε στην εταιρεία του Τραμπ.

Για τα επόμενα 10 χρόνια ήταν παρούσα ενεργά στην ζωή της «υψηλής κοινωνίας» του Μανχάταν και απέκτησε εξάρτηση στα οπιοειδή. Συνελήφθη για κατοχή και χρήση και υποχρεώθηκε να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης, κάτι που δεν έκανε.

Οταν οι Times την ρώτησαν αν θυμάται να είναι στην συγκεκριμένη πτήση με τον Αντριου, τους απάντησε: «Τόσα και τόσα έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ούτε να το αρνηθώ».

Παράλληλα, οι Times ανακάλυψαν έγγραφα πτήσεων που αποδεικνύουν ότι ο πρίγκιπας ήταν στα ίδια μέρη με την Τζιούφρι, τις ημερομηνίες που η ίδια κατέθεσε ότι έκανε σεξ μαζί του, στη Νέα Υόρκη, την Καραϊβική και το Λονδίνο, ενώ ήταν ανήλικη.

Ενα από τα ακίνητα του Επσταϊν στο ιδιωτικό νησί του στην Καραϊβική

Τέλος, υπάρχει και η κατάθεση του πιλότου του Επσταϊν, Ντέιβιντ Ρότζερς, που επιβεβαιώνει ότι στην πτήση του Μαρτίου του 2001, από τη Σάντα Φε στη Φλόριντα, ήταν ο Αντριου μαζί με τον Επσταϊν.

Το Παλάτι όμως, αρνείται τους ισχυρισμούς και δηλώνει ότι η κατάθεση είναι γεμάτη ανακρίβειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...