285
H Ελένη Αυλωνίτου στη Βουλή. Τώρα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη μόνο που δεν μας ζήτησε να πούμε κι ευχαριστώ στην κυβέρνηση επειδή πήρε εποχικούς πυροσβέστες | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Η Αυλωνίτου ζητά και τα ρέστα: Αν δεν είχαμε πάρει εποχικούς θα είχαν συμβεί χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 16:20
H Ελένη Αυλωνίτου στη Βουλή. Τώρα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη μόνο που δεν μας ζήτησε να πούμε κι ευχαριστώ στην κυβέρνηση επειδή πήρε εποχικούς πυροσβέστες
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Η Αυλωνίτου ζητά και τα ρέστα: Αν δεν είχαμε πάρει εποχικούς θα είχαν συμβεί χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 16:20

«Δεν μπορεί να ζητάτε από τον ΣΥΡΙΖΑ τα 40 χρόνια παθογένειας να τα κάνει μέσα σε ένα βράδυ». Η άρση της οδηγίας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να υπερασπίζονται την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές συνοδεύτηκε από τις δηλώσεις της Ελένης Αυλωνίτου στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6». Η οποία επιστράτευσε το γνωστό επιχείρημα, ότι για όλα φταίνε ο αέρας, η κλιματική αλλαγή και η άναρχη δόμηση στο Μάτι. 

«Περιμένατε να αντιμετωπίσουμε τη φωτιά με ανέμους τέτοιας ταχύτητας;», διερωτήθηκε η κυρία Αυλωνίτου. Μια απάντηση θα ήταν «ναι, το περιμέναμε, γι’ αυτό είναι το κράτος».

Της έγινε μια άλλη παρατήρηση από τον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα ότι «περιμέναμε να διώξετε τον κόσμο». Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγε στο κλασικό επιχείρημα των αυθαιρέτων «Να διώξουμε τον κόσμο; Δεν φταίει σε τίποτα η δόμηση;».

Εκεί όμως που το απογείωσε είναι όταν υποστήριξε ότι χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ αποφεύχθηκαν τα χειρότερα!

«Εχετε σκεφτεί ότι αν δεν είχαμε πάρει εποχικούς πυροσβέστες τι ακόμα χειρότερο θα είχε συμβεί στο Μάτι;», ρώτησε. Μας έκανε και χάρη δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και κάηκαν μόνο 91 άνθρωποι…

Κατά τα άλλα η κυρία Αυλωνίτου επικαλέστηκε την κλιματική –«θέλω να δω την εικόνα ώστε να μην είναι θέμα κυβέρνησης η προστασία από φυσικές καταστροφές που θα έχουμε εκ των πραγμάτων στη ζωή μας λόγω της κλιματικής αλλαγής», είπε –, υποστήριξε την Περιφερειάρχη Αττικής –«η Ρένα Δούρου έκανε το καθήκον της»– και κατηγόρησε  κατηγορώντας τα ΜΜΕ –«εσείς προσπαθείτε να βρείτε πρόβλημα».

Περιμένω το πόρισμα. Εάν υπήρχε δυνατότητα να σωθεί άλλη μια ζωή να το δούμε. Με το θεσμικό πλαίσιο δεν υπήρχε αυτό που χρειάζεται να υπάρχει, ένας συντονισμός ώστε ένας να αναλάβει την ευθύνη» είπε η κυρία Αυλωνίτου. Η οποία πάντως, κάποια στιγμή θυμήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τόσους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο τραγικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...