182
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Γαβρόγλου «θυμήθηκε» αλλαγή ωραρίου στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 11:47
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ο Γαβρόγλου «θυμήθηκε» αλλαγή ωραρίου στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 11:47

Ενώ οι πληγές από την τραγωδία στο Μάτι δεν έχουν κλείσει και η κυβέρνηση είναι σε δεινή θέση για τον χειρισμό της κατάστασης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από το φιλόξενο στούντιο της ΕΡΤ έκανε και αυτός μια προσπάθεια για την αλλαγή της ατζέντας.

Το πυροτέχνημα του κ. Γαβρόγλου ήταν το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή από το 2019 και να μετατεθεί λίγο πιο αργά, στις 9 το πρωί.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε.

Χαρακτήρισε πάντως «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9 το πρωί, αντί στις 8:15. Συμπλήρωσε ότι, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Ακόμη, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι οι ανακοινώσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν τελικά μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...