339
Ο 60χρονος πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε, ωστόσο εμφανίστηκε αργότερα με ένα κατακόκκινο σημάδι στο πρόσωπό του | El Pais

Προεκλογικές γροθιές κατά Ραχόι (βίντεο)

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2015, 22:45
Ο 60χρονος πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε, ωστόσο εμφανίστηκε αργότερα με ένα κατακόκκινο σημάδι στο πρόσωπό του
|El Pais

Προεκλογικές γροθιές κατά Ραχόι (βίντεο)

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2015, 22:45

Ο Μαριάνο Ραχόι βρισκόταν στην πόλη Ποντεβέντρα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Μιλώντας μπροστά στις κάμερες, ένας 17χρονος τον χτύπησε στο πρόσωπο, χωρίς οι άνθρωποι της ασφάλειας του πρωθυπουργού να προλάβουν να κάνουν κάτι για τον εμποδίσουν. Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης της επίθεσης στεκόταν δίπλα του όσο ο Ραχόι μιλούσε στο κοινό.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση

https://youtu.be/CcGbIoCx1PE

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι ο δράστης είχε μαύρα μαλλιά και φορούσε μαύρο μπουφάν. Από το χτύπημα, τα γυαλιά του Ραχόι βρέθηκαν στο έδαφος. Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης ζήτησε να βγάλει μία φωτογραφία μαζί του. Αμέσως μετά τον χτύπησε με το αριστερό του χέρι στο κεφάλι, φέρνοντας τον ισπανό πρωθυπουργό εκτός ισορροπίας. Πριν συλληφθεί ο νεαρός, όπως μεταδίδει η El Pais, φώναξε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανα».

Μετά τη σύλληψη του νεαρού, ο ισπανός πρωθυπουργός συνέχισε την ομιλία του. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη αναπαράγεται η φωτογραφία με το χτυπημένο πρόσωπό του.

 VÍDEO: Primeras palabras de Mariano Rajoy tras la agresión https://t.co/f7ANc2JdQJ pic.twitter.com/VjBly690DS

Εκπρόσωπος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο Ραχόι δεν έπαθε το παραμικρό.

Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα στο Twitter με το οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους εκδήλωσαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του – και τους καθησύχασε.

«Είμαι καλά και κατευθύνομαι προς μια συγκέντρωση στην Λα Κορούνια», έγραψε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Το συμβάν έλαβε χώρα μερικές μόνο μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Το συντηρητικό δεξιό κόμμα του Ραχόι αναμένεται να κερδίσει τις επικείμενες εκλογές παρά την χειρότερη οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών που αντιμετωπίζει η Ισπανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στους νέους στην Ε.Ε., με περίπου το 50% των Ισπανών κάτω των 25 ετών να αδυνατεί να βρει δουλειά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...