884
Το ζεύγος Μάξγουελ-Επσταϊν: μιλούν για τη σχέση τους φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στη δίκη εκείνης | CreativeProtagon

Γκισλέιν Μάξγουελ και Τζέφρι Επσταϊν, συνένοχοι στο έγκλημα

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 20:25
Το ζεύγος Μάξγουελ-Επσταϊν: μιλούν για τη σχέση τους φωτογραφίες που επιδείχθηκαν στη δίκη εκείνης
|CreativeProtagon

Γκισλέιν Μάξγουελ και Τζέφρι Επσταϊν, συνένοχοι στο έγκλημα

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 20:25

Δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία στη φυλακή του παιδόφιλου χρηματιστή Τζέφρι Επσταϊν, ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη η δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία κατηγορείται ότι έβρισκε ανήλικες και τις προωθούσε στον φίλο της. Η 59χρονη βρετανίδα κοσμική, κόρη του μεγαλοεκδότη Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από το καλοκαίρι του 2020, αρνείται τις κατηγορίες ωστόσο μια σειρά από φωτογραφίες, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο δυσκολεύουν τη θέση της.

Σε μια από τις 19 φωτογραφίες που βρήκε το FBI σε έφοδό του στο σπίτι του Επσταϊν στο Μανχάταν τον Ιούλιο του 2019, μια χαμογελαστή νεαρή Γκισλέιν Μάξγουελ κοιτάζει πονηρά τον φακό ενώ κρατάει το πόδι του φίλου της Τζέφρι Επσταϊν σε ένα ιδιωτικό τζετ. Είναι μόνο ένα στιγμιότυπο από τις οικειότητες ενός ζευγαριού που φαίνεται πολύ ερωτευμένο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph που υπογράφουν η Τζόσι Ενσορ, ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στις ΗΠΑ, και ο Τζέιμι Τζόνσον στην Νέα Υόρκη, οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν από δικηγόρους της κυβέρνησης, οι οποίοι προσπάθησαν την Τρίτη να δείξουν στους ενόρκους δύο άτομα με πάρα πολύ στενή σχέση, που είναι «συνένοχοι στο έγκλημα».

Μια άλλη φωτογραφία έδειχνε το πόδι του Επσταϊν να πιέζει το στήθος της Μάξγουελ ενώ εκείνη το έτριβε. Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της μαρτυρίας δύο από τις κατηγόρους της έχει επικεντρωθεί στα μασάζ, τα οποία οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν «κόλπο» για να πείθουν τα κορίτσια να αγγίζουν τον Επσταϊν.

Αλλες φωτογραφίες απεικονίζουν τον Επσταϊν με το χέρι του γύρω από την Μάξγουελ, ενώ εκείνη τον φιλάει στο μάγουλο ή απολαμβάνει πολυτελείς διακοπές, κάνοντας ηλιοθεραπεία με μπικίνι σε ένα γιοτ ή φορώντας ένα ρώσικο καπέλο και πίνοντας Bloody Mary δίπλα σε μια χιονισμένη καλύβα.

Φωτογραφία που δόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από την αίθουσα μασάζ στο σπίτι του Επσταϊν στη Νέα Υόρκη

Για πρώτη φορά, εξάλλου, εμφανίζεται μια φωτογραφία, που δείχνει τους δύο συνένοχους να φιλιούνται με πάθος. Και έχει σημασία γιατί η φύση της σχέσης τους αμφισβητήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης της Μάξγουελ, με κάποιους μάρτυρες να καταθέτουν ότι ήταν ζευγάρι, ενώ άλλοι πίστευαν πως είχαν απλά επαγγελματική σχέση.

Αλλες φωτογραφίες δείχνουν την περίφημη αίθουσα μασάζ του Επσταϊν, όπου πολλά από τα υποτιθέμενα θύματά του ισχυρίζονται ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Οι τρεις μάρτυρες κατηγορίας της Μάξγουελ, εξάλλου, περιέγραψαν λεπτομερώς τις αίθουσες μασάζ στα σπίτια του Επσταϊν στη Νέα Υόρκη, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα και στο Νέο Μεξικό.

Ακόμη, σε ένα σετ φωτογραφιών που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο δικαστήριο, εμφανίζεται μια φωτογραφία σε κορνίζα της Μάξγουελ γυμνής στο μπάνιο της έπαυλης του Επσταϊν στο Παλμ Μπιτς, κάτω από ένα πορτρέτο της.

Προηγούμενες αναφορές είχαν δείξει ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ έβγαινε με τον Τζέφρι Επσταϊν μόνο για λίγο στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Οι εικόνες, ωστόσο, αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία, καθώς χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι φωτογραφίες ανακαλύφθηκαν σε σκληρούς δίσκους και CD και ένας πράκτορας του FBI κατέθεσε στο δικαστήριο την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ότι στο  πλαίσιο της έρευνάς τους βρέθηκαν συνολικά 20.000 εικόνες.

 «Σπάνια είναι χώρια»

Σε λεπτομερή κατάθεσή του ο μάρτυρας Στίβεν Φλάτλεϊ από την ομάδα ανάλυσης υπολογιστών του FBI, περιέγραψε πώς εξέτασε έναν σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοικία της Νέας Υόρκης ο οποίος περιείχε email και έγγραφα word που δημιουργήθηκαν και στάλθηκαν από έναν χρήστη ονόματι«Gmax», που φέρεται να είναι η Γκισλέιν Μάξγουελ.

Σε ένα έγγραφο εργασίας η «Gmax» προσπαθεί να τονίσει πόσο κοντά ήταν η Μάξγουελ και ο Επσταϊν: «Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν είναι μαζί, ζευγάρι, τα τελευταία 11 χρόνια. Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, σπάνια είναι χώρια», φέρεται να γράφει η Γκισλέιν Μάξηγουελ σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό της, με ασαφή παραλήπτη. Και συνεχίζει: «Η Γκισλέιν είναι τρομερά έξυπνη και εξαιρετική παρέα, έτοιμη για χαμόγελα και μεταδοτικό γέλιο,  θα σας κάνει να νιώθετε πάντα ευπρόσδεκτοι. Ο Τζέφρι και η Γκισλέιν μοιράζονται πολλά κοινά ενδιαφέροντα και διασκεδάζουν πολύ μαζί».

Credit: Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Μια τρίτη μάρτυρας κατηγορίας, εν τω μεταξύ, κατέθεσε στο δικαστήριο πώς ήταν μόλις 14 ετών όταν η κυρία Μάξγουελ έπιασε το στήθος και τους γλουτούς της στην αίθουσα μασάζ του Επσταϊν. Η Καρολάιν (για λόγους προστασίας, επιτρεπόταν να χρησιμοποιηθεί μόνο το μικρό της όνομα), αφηγήθηκε συναισθηματικά πως ήταν εντελώς γυμνή όταν η συνένοχος του παιδεραστή είπε ότι «είχε ένα υπέροχο σώμα για τον κύριο Επσταϊν» ενώ χάιδευε «το στήθος, τους γοφούς και τους γλουτούς της».

Είπε ακόμη ότι γνώρισε το ζευγάρι μέσω της φίλης της, της κυρίας Τζιούφρε. Ισχυρίστηκε ότι η Τζιούφρε τη ρώτησε αν ήθελε να βγάλει χρήματα και της είπε ότι θα πήγαιναν «στο σπίτι ενός φίλου στο Παλμ Μπιτς και θα του έκαναν μασάζ». Τις υποδέχτηκε η Μάξγουελ, η οποία φέρεται να είπε στην Τζιούφρε να οδηγήσει την Καρολάιν στον επάνω όροφο «και να της δείξει τι να κάνει».

Δακρυσμένη, η Καρολάιν  είπε ότι η κυρία Τζιούφρε γδύθηκε εντελώς και της ζήτησε να κάνει το ίδιο, αλλά η μικρή ένιωθε άνετα μόνο όταν την έβλεπαν με τα εσώρουχά της. Ο Επσταϊν μπήκε και ξάπλωσε μπρούμυτα στο τραπέζι του μασάζ και μετά από 45 λεπτά γύρισε ανάσκελα και άρχισε να κάνει σεξ με την κυρία Τζιούφρε μπροστά της. Είπε, ακόμη, ότι πληρώθηκε 300 δολάρια σε τρεις λογαριασμούς των 100 δολαρίων και φεύγοντας έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της στην Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...