266
O Ιβάν Σαββίδης αποχαιρέτησε το Mega | ΙΝΤΙΜΕnews

Γιατί πούλησε τις μετοχές του Μega o Σαββίδης

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2017, 14:29
O Ιβάν Σαββίδης αποχαιρέτησε το Mega
|ΙΝΤΙΜΕnews

Γιατί πούλησε τις μετοχές του Μega o Σαββίδης

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2017, 14:29

Παρελθόν  από το Mega Channel αποτελεί -τουλάχιστον επισήμως- o Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος επικεντρώνεται πλέον στις επόμενες κινήσεις του για το κανάλι «Ε», σε συνέχεια της εξαγοράς των μετοχών του καναλιού και τη συμφωνία με τον Φίλιππο Βρυώνη.

Όσον αφορά το 19,63% των μετοχών της «Πήγασος» στο Mega που είχε αγοράσει από τον Φώτη Μπόμπολα, άνθρωποι του περιβάλλοντος του αφεντικού της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσαν ότι το μεταβίβασε στην κυπριακή εταιρεία ΕLENOVO, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο ρώσος Αντόν Κοντάρεφ. Πηγές κοντά στον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι το ενδιαφέρον του ομογενούς επιχειρηματία για τις εξελίξεις στο Mega παραμένει ζωντανό, με τη διαφορά ότι συνομιλητής των υπευθύνων του καναλιού θα είναι εφεξής η κυπριακή εταιρεία.

Η  κίνηση αυτή του Ιβάν Σαββίδη άφησε εμβρόντητους εργαζόμενους και λοιπά στελέχη στο κανάλι της Μεσογείων καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων του περί συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 25 εκατ. ευρώ και καταβολή των οφειλόμενων μισθών.

Για την  πώληση των μετοχών, αναφέρθηκε ότι από την 21η Αυγούστου 2017 που τέθηκε σε πλήρη ισχύ η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON TV στην εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη,  κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 / του νόμου 3592, μεταβιβάστηκαν όλες οι μετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, που είχε στη διάθεση του ο κ. Σαββίδης  στην κυπριακή εταιρία ELENOVO.

Και αυτό, όπως εξηγούσαν οι ίδιες πηγές, γιατί βάσει νόμου «απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο) της αυτής μορφής», με την επισήμανση ότι «ως συγκέντρωση στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης νοείται ο έλεγχος περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...