502
Η Κιάρα Φεράνι με τον σύζυγό της Φεντέζ και με φόντο το Ντουόμο του Μιλάνου | Instagram

Γιατί ο Σαλβίνι δεν τόλμησε να τα βάλει με δύο σταρ του Instagram

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 17:29
Η Κιάρα Φεράνι με τον σύζυγό της Φεντέζ και με φόντο το Ντουόμο του Μιλάνου
|Instagram

Γιατί ο Σαλβίνι δεν τόλμησε να τα βάλει με δύο σταρ του Instagram

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 17:29

Ποιος το περίμενε ότι βασικός πολιτικός αντίπαλος του Ματέο Σαλβίνι  θα αναδεικνυόταν ένας ράπερ και τηλεπαρουσιαστής, ο οποίος τα έβαλε με την αντίθεση του ακροδεξιού πολιτικού σε νομοσχέδιο που απαγορεύει τον ομοφοβικό λόγο μίσους.

Ο Φεντέζ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ιταλούς ράπερ. Σε συναυλία που έγινε  το περασμένο Σάββατο και μεταδιδόταν ζωντανά, ο 31χρονος μουσικός  κατακεραύνωσε την άρνηση της Λέγκας,  του κόμματος του Σαλβίνι, να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο μουσικός επικαλέστηκε ομοφοβικά σχόλια που κατά καιρούς έχουν κάνει στελέχη της Λέγκας, τα οποία έχουν χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους «θύματα των παρεκκλίσεων της φύσης» και «καταστροφή για την αναπαραγωγή και την διατήρηση του είδους».  Ενας πρώην δημοτικός σύμβουλος μάλιστα είχε φτάσει να πει: «αν είχα γκέι γιο θα τον αποτέφρωνα σε φούρνο».

Αν και ο Σαλβίνι  σπεύδει να δαιμονοποιήσει και να γελοιοποιήσει τους αντιπάλους του στα κοινωνικά δίκτυα, αυτή τη φορά, όπως γράφουν οι Times, απλώς κάλεσε τον Φεντέζ για καφέ και για να μιλήσουν για «δικαιώματα και ελευθερίες».

Ο λόγος για αυτή την μεταστροφή πιθανόν να οφείλεται στο ότι ο Σαλβίνι  υπολείπεται κατά πολύ του μουσικού σε απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα. Ενώ ο Σαλβίνι έχει περισσότερους φίλους στο Facebook,  στο Instagram (και το σχετικά νεαρότερο κοινό του) τα 2,3 εκατ. των ακολούθων του είναι σαφώς λιγότερα από τα 12,3 εκατ. του μουσικού, αριθμός  περίπου ίδιος  με τον αριθμό των ψηφοφόρων της Λέγκας στις εκλογές του 2018.

Aκόμh περισσότερους ακολούθους έχει η σύζυγος του Φεντέζ, η οποία πήρε το μέρος του, λέγοντας: «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη για αυτόν μετά τον λόγο του». Η Κιάρα Φεράνι, που είναι influencer με ενασχόληση με τη μόδα, έχει 23,4 εκατ.  ακολούθους στο Instagram.

Αν μη τι άλλο λοιπόν ο Σαλβίνι επέλεξε να μην μπει σε μία μάχη σε επίπεδο αριθμών και εντυπώσεων την οποία δεν μπορούσε να κερδίσει.

Ο Ματέο Σαλβίνι έχει εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, αλλά όχι όσους το δημοφιλές ζευγάρι της ιταλικής σόουμπιζ | REUTERS/Antonio Parrinello/File Photo

Το ζευγάρι έχει δείξει και σε άλλες περιπτώσεις το κοινωνικό του πρόσωπο.  Πέρυσι, με τη βοήθεια των οπαδών τους συγκέντρωσαν εκατομμύρια ευρώ για ένα νοσοκομείο του Μιλάνου το οποίο έδινε τη μάχη κατά της Covid-19, ενώ φέτος η Φεράνι πιστώνεται με το ότι επιτάχυνε τη διανομή εμβολίων στο Μιλάνο όταν διαμαρτυρήθηκε για το ότι η 90χρονη γιαγιά της δεν είχε κάνει ακόμη το εμβόλιο.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι από τους πρώτους που υποστήριξαν την κυβέρνηση ενότητας του Μάριο Ντράγκι, πρέπει να βρει μία ισορροπία ανάμεσα αφενός στην στήριξη στην κυβέρνηση και αφετέρου στη ρητορική του κατά των μέτρων περιορισμού για τον κορονοϊό, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.  Πρέπει επίσης να κατεβάσει τους τόνους της σκληρής ρητορικής κατά των μεταναστών που είχε υιοθετήσει όσο ήταν υπουργός Εσωτερικών το 2018 και το 2019.

Ακόμη όμως και από την περίπτωση του μουσικού  βρήκε την ευκαιρία να αποκομίσει ένα κάποιο κέρδος. Καθώς οι υπεύθυνοι της RAI, της ιταλικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης, προσπάθησαν να διακόψουν τον Φεντέζ,  ο Σαλβίνι σχολίασε ότι  ότι το ζήτημα είναι μία «διαμάχη στους κόλπους της Αριστεράς,  με ένα αριστερό μουσικό και αριστερούς λογοκριτές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...