508
Η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική ομιλία της στο Θησείο. «Είτε Τσίπρα ψηφίσουν, είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής», το μήνυμα που στέλνει στους ψηφοφόρους | Nikos Libertas / SOOC

Γεννηματά: Σημασία δεν έχει η αυτοδυναμία αλλά οι 200 βουλευτές

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 10:43
Η Φώφη Γεννηματά στην κεντρική προεκλογική ομιλία της στο Θησείο. «Είτε Τσίπρα ψηφίσουν, είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής», το μήνυμα που στέλνει στους ψηφοφόρους
|Nikos Libertas / SOOC

Γεννηματά: Σημασία δεν έχει η αυτοδυναμία αλλά οι 200 βουλευτές

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2019, 10:43

«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατό πολιτικό αντίβαρο απέναντι στη συντηρητική πολιτική της Δεξιάς και στον ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή η λογική επιστρέφει, κερδίζει και δίνει προοδευτικό κλειδί στις εξελίξεις». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ένα 24ωρο πριν από τις κάλπες.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζει να διεκδικεί τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες των δύο μεγάλων κομμάτων να προσελκύσουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Μυρτώ Λιαλιούτη, η κυρία Γεννηματά επανέλαβε τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση ως συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί. Σε μια κυβέρνηση που δεν θα έχουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις και δεν θα έχει προοδευτικό πρόσημο στο πρόγραμμά της. Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και με βάση τις δυνατότητες που δίνει το Σύνταγμα, θα συμβάλουμε να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το Υπερταμείο, όροι υποταγής, θηλιά στον λαιμό της οικονομίας. Γι’ αυτό ζητάμε τη δύναμη. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες», σημείωσε.

Και εξήγησε γιατί κατά την άποψή της η αυτοδυναμία που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εγγυάται την πολιτική σταθερότητα.

«Κλειδί σταθερότητας είναι ο εκλογικός νόμος», είπε, για να συμπληρώσει: «Χρειάζονται 200 βουλευτές για να αλλάξει και να μη γίνουν οι επόμενες εκλογές με απλή αναλογική. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη του Κινήματος Αλλαγής. Αυτή είναι η αλήθεια και απορώ πώς κάποιοι δεν ενοχλούνται όταν ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει με απανωτές εκλογές αν δεν είναι αυτοδύναμος. Εκβιάζει με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που οδηγεί σε κατακερματισμό και ακυβερνησία. Εμείς δεν το λέμε τώρα για προεκλογικούς λόγους, είναι η σταθερή μας θέση με βάση το συμφέρον του τόπου».

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν χρησιμοποιήσει σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση με αιχμές και για τους δύο πολιτικούς της αντιπάλους:

«Τα σύμβολα έχουν δύναμη, οι άνθρωποι της παράταξής μας είναι σημαιοφόροι αξιών. Εχω πει στον κ. Μητσοτάκη ότι η σημαία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι σουβενίρ θα τη βρει μπροστά του. Εχω πει στον κ. Τσίπρα, τον συγκυβερνήτη της Ακροδεξιάς, ότι είναι κρεσέντο υποκρισίας να επικαλείται τον Ανδρέα. Οι προοδευτικοί πολίτες όμως ξέρουν πόσο πολεμήθηκε και χτυπιέται ακόμα η παράταξηή μας. Το βλέπουν και τώρα που βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο σχεδιασμός τους για λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, ξεκίνησε από το 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και της κυβέρνησής της από το 2004 έως το 2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση και να τα ρίξουν στο ΠΑΣΟΚ. Τους πρόδωσε όμως και ο κ. Γιούνκερ, που είπε όλη την αλήθεια. Καταλαβαίνουν, είτε Τσίπρα ψηφίσουν, είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...