254
«Από την 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία τα προφυλακτικά θα δίνονται δωρεάν σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών», είπε ο Μακρόν | Shutterstock

Γαλλία: Δωρεάν τα προφυλακτικά για τους νέους 18 – 25 ετών

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 22:43
«Από την 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία τα προφυλακτικά θα δίνονται δωρεάν σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών», είπε ο Μακρόν
|Shutterstock

Γαλλία: Δωρεάν τα προφυλακτικά για τους νέους 18 – 25 ετών

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 22:43

Ο άλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Πέμπτη ότι τα προφυλακτικά θα διατίθενται δωρεάν στα φαρμακεία για τους νέους, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες μεταξύ των νέων. «Από την 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία τα προφυλακτικά θα δίνονται δωρεάν σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών», είπε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την υγεία των νέων.

Πρόκειται για «μια μικρή επανάσταση στην αντισύλληψη», προσέθεσε ο ίδιος στο πλαίσιο της ομιλίας του αυτής, στο Πουατιέ της δυτικής Γαλλίας.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε συνέχεια της πρωτοβουλίας για δωρεάν διάθεση αντισυλληπτικών για όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών, σε μία επέκταση ενός προγράμματος που προηγουμένως αφορούσε τις γυναικές κάτω των 18 ετών, προκειμένου να διασφαλιστοί ότι οι νεαρές γαλλίδες θα μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην αντισύλληψη, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, ανέφερε στο σχετικό τηλγραφήμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αγορά προφυλακτικών ήταν ήδη εφικτό να αποζημιωθεί εάν συνταγογραφούνταν από γιατρό ή μαία, σε ένα μέτρο που αποσκοπούσε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του HIVκαι άλλων εξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Αναφορικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γενικότερα, πάντως, ο Μακρόν παραδέχθηκε: «Δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας όπου χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τους δασκάλους μας πολύ καλύτερα».

Το γαλλικό Πρακτορείο, AFP, παρατήρησε, τέλος, ότι ο Μακρόν έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση φορώντας μάσκα προσώπου. Οπως είπε, ακολουθεί τις «κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου Υγείας», καθώς η κυβέρνηση σταθμίζει την απόκριση της έναντι της αύξηση των κρουσμάτων Covid και ενόψει των εορτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...