257
Ο καθρέφτης της Οκάζιο-Κορτέζ απολαμβάνει το επαναστατικό φουστάνι της | YouTube

ΗΠΑ: Οι θεσμοί άπλωσαν χέρι στο φουστάνι της Οκάζιο-Κορτέζ  

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 20:40
Ο καθρέφτης της Οκάζιο-Κορτέζ απολαμβάνει το επαναστατικό φουστάνι της
|YouTube

ΗΠΑ: Οι θεσμοί άπλωσαν χέρι στο φουστάνι της Οκάζιο-Κορτέζ  

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2022, 20:40

Οπως πιθανώς θυμάστε, το φουστάνι δεν ήταν κόκκινο ως προς το χρώμα, αλλά ως προς το περιεχόμενο, αριστερό δηλαδή – κατά τα πολιτικά κριτήρια των ΗΠΑ, εννοείται. Το χρώμα της τουαλέτας ήταν λευκό, όμως με κόκκινα γράμματα ήταν επάνω του γραμμένη η φράση «Tax the Rich», δηλαδή «Φορολογήστε τους πλουσίους». 

Η βουλευτίνα των Δημοκρατικών Αλεσάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, θεωρούμενη αριστερίστρια στις ΗΠΑ, το είχε φορέσει σε ένα γκαλά του νεοϋορκέζικου Μουσείου Μετροπόλιταν πέρυσι. Τώρα, η Επιτροπή Δεοντολογίας της αμερικανικής Βουλής θα διερευνήσει αν η βουλευτίνα υπέπεσε σε παραπτώματα φορώντας τη διάσημη πλέον τουαλέτα με την ερυθρογράμματη «επαναστατική» επιγραφή.

Οπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, όλες οι σχετικές με την έρευνα για το φουστάνι λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν κάποια στιγμή εντός του 2023. Επίσης, η ανακοίνωση ξεκαθάρισε  ότι η παραπομπή του θέματος στην Επιτροπή δεν υποδηλώνει ότι έχει συντελεστεί κάποιο παράπτωμα. Η έρευνα, πάντως, προκλήθηκε μετά από δύο καταγγελίες που έγιναν το 2021, αμέσως μετά την εμφάνιση της Κορτέζ στο Met Gala.

Η πρώτη έγινε από έναν οργανισμό που εποπτεύει τις συναλλαγές του πολιτικού προσωπικού των ΗΠΑ. Η ένστασή του αφορά «πιθανή αποδοχή δωρεάν εισιτηρίων για το Met Gala», εκ μέρους της Κορτέζ βέβαια. Αυτή συνιστά «ανεπίτρεπτη αποδοχή δώρου». Η δεύτερη καταγγελία έγινε από το Εθνικό Κέντρο Νομικής και Πολιτικής. Οι άνθρωποί του ισχυρίζονται ότι το ίδιο το φόρεμά της ήταν «ανεπίτρεπτο δώρο» και ότι επιπλέον περιείχε και «πολιτικό μήνυμα».

Και οι δύο καταγγελίες ισχυρίζονται ότι η Κορτέζ παραβίασε τους κανόνες δεοντολογίας της Βουλής, όμως η ίδια η 33χρονη πολιτικός δεν πτοείται. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το θέμα θα απορριφθεί» ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο της βουλευτίνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...