378
Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αθηναίων, στις 19 Απριλίου 2017 | Nikos Libertas / SOOC

Γ. Καμίνης για το κτίριο του ΕΒΕΑ: «Εξέλιξη που εκθέτει την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 19:47
Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αθηναίων, στις 19 Απριλίου 2017
|Nikos Libertas / SOOC

Γ. Καμίνης για το κτίριο του ΕΒΕΑ: «Εξέλιξη που εκθέτει την Ελλάδα»

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 19:47

Πώς θα αντιδρούσατε εάν σας καλούσαν σε εγκαίνια κτιρίου, το οποίο είχαν καταλάβει με τη βία, αφού το επισκευάσατε εσείς; Προφανώς και αποτελεί μια ρητορική ερώτηση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επιτέθηκε με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του πρόεδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, με αφορμή την πρόσκληση του τελευταίου να παραστεί σε εγκαίνια κτιρίου – το οποίο επισκεύασε, με κονδύλια ΕΣΠΑ, ο δήμος.

Ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ΕΒΕΑ όσον αφορά στη λειτουργία κτιρίου στην οδό Αμερικής 8, ιδιοκτησίας του ΕΒΕΑ, το οποίο ανακαινίσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων με βάση προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί. Ωστόσο, εδώ και τρεις μήνες το ΕΒΕΑ έχει αλλάξει τις κλειδαριές στο κτίριο και το χρησιμοποιεί κατά αποκλειστικότητα.

Για «κατάντια» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων και αναφέρει ότι «το κατέλαβε η διοίκηση του Επιμελητηρίου με φουσκωτούς».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αφού αναφέρει ότι για το θέμα του κτιρίου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για αθέτηση συμφωνίας, υπογραμμίζει ότι έχει ενημερώσει την Περιφέρεια Αττικής αλλά και την αρμόδια Επίτροπο  Κορίνα Κρέτσου για «την ντροπιαστική εξέλιξη που εκθέτει την Ελλάδα».

«Οσοι πιστεύαμε ότι τα έχουμε δει όλα στη χώρα μας, συνεχώς διαψευδόμαστε. Εφτασε σήμερα στο γραφείο μου πρόσκληση από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο που με καλεί στα εγκαίνια κτιρίου, το οποίο ο ίδιος έχει καταλάβει, αφού το επισκεύασε μέσω ΕΣΠΑ ο δήμος Αθηναίων, με συμβατικό όρο να το χρησιμοποιεί για 14 χρόνια. Πριν από τρεις μήνες, η διοίκηση του ΕΒΕΑ εισέβαλε στο κτίριο, παραβιάζοντας τις πόρτες με «φουσκωτούς». Το κόστος ανακατασκευής του εμβληματικού κτιρίου της Αμερικής 8, που ήταν εγκαταλελειμμένο από το ΕΒΕΑ για 20 χρόνια, έχει κοστίσει 3 εκ. ευρώ. Με σκληρή και συστηματική δουλειά ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δύο χρόνια. Ο δήμος Αθηναίων έχει προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και για τις εξελίξεις έχω εγκαίρως ενημερώσει την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής. Βρίσκομαι σε ανοιχτή επικοινωνία  με την αρμόδια Επίτροπο της Ε.Ε. κυρία Κορίνα Κρέτσου για τη ντροπιαστική αυτή εξέλιξη, που εκθέτει την Ελλάδα, ανατροφοδοτεί τη συζήτηση για τον τρόπο που ορισμένοι αντιλαμβάνονται τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τον κόπο του άλλου, και κυρίως μας θυμίζει γιατί η χώρα κατέληξε σε αυτή την κατάντια»., δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων μετά την αποχώρησή του.

Η συνέντευξη Τύπου αφορούσε στη χρηματοδότηση-χορηγία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου των κοινωνικών Παντοπωλείων οκτώ δήμων, μεταξύ των οποίων και αυτό του δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...