349
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει αυθαιρεσίες και προκλητικότητα από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ | Menelaos Myrillas / SOOC

Στα δικαστήρια Καμίνης – Μίχαλος για το κτίριο της οδού Αμερικής

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 20:48
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καταγγέλλει αυθαιρεσίες και προκλητικότητα από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ
|Menelaos Myrillas / SOOC

Στα δικαστήρια Καμίνης – Μίχαλος για το κτίριο της οδού Αμερικής

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 20:48

Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαφωνία του δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) για τη χρήση ακινήτου που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, το κτίριο ήταν για σχεδόν είκοσι χρόνια εγκαταλελειμμένο. Ο δήμος, σε συμφωνία με το ΕΒΕΑ, προχώρησε με ευρωπαϊκούς πόρους στην αναπαλαίωσή του, προκειμένου να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας, υπό τη συμφωνία ότι θα του παραχωρούνταν για 14 χρόνια.

Οι εργασίες επισκευής του κράτησαν δύο χρόνια και ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,4 εκατ. ευρώ προήλθαν από το ΕΣΠΑ, ενώ η μελέτη καλύφθηκε από το ΕΒΕΑ.

Ωστόσο ο κ. Καμίνης κατήγγειλε ότι το πρωί της Τρίτης στελέχη του δήμου επισκέφθηκαν το κτίριο και βρήκαν «αλλαγμένες κλειδαριές» και «φουσκωτούς». Ως εκ τούτου κατήγγειλε παραβίαση των όρων της συμφωνίας από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και ανακοίνωσε ότι προχωρά στη χρήση ένδικων μέσων.

ΑΜΕΡΙΚΗΣ-8_ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ-ΟΨΗ_1
Διατηρητέο κτίριο ΕΒΕΑ, οδός Αμερικής 8 (giorgoskaminis.gr)

Κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, «να τιμήσει την υπογραφή του στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με τον δήμο», καθώς εκπροσωπεί έναν θεσμό χιλιάδων επαγγελματιών.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Τρίτης, πρόσθεσε ότι «ακόμη και αν είχε ενστάσεις, ο κ. Μίχαλος θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας και να αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου, αντί να πάει το πρωί και να αλλάξει κλειδαριές και να προκαλεί με ομάδα σεκιουριτάδων».

ΑΜΕΡΙΚΗΣ-8_ΑΙΘΟΥΣΑ-ΜΑΡΙΑ-ΚΑΛΛΑΣ
Αίθουσα Μαρία Κάλλας στο κτίριο ΕΒΕΑ (giorgoskaminis.gr)

Το ΕΒΕΑ από την πλευρά του, με δήλωση του προέδρου του, υπογράμμισε ότι έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό κτίριο να λειτουργήσει ως Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτίδα) Επιχειρηματικότητας, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση.

«Ο δήμος Αθηναίων δεν τήρησε την προγραμματική σύμβαση και κατέλαβε εν αγνοία μας το ιστορικό κτίριο ιδιοκτησίας μας, τοποθετώντας στο εσωτερικό του γραφεία και εξοπλισμό εν κρυπτώ, εγκαίρως και πάλι τον ενημερώσαμε, με την αποστολή εξωδίκου, ότι θα προβούμε στην ανάληψη της χρήσης του ακινήτου μας», δήλωσε ο κ. Μίχαλος απαντώντας στην ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων. «Η συνέχεια, βεβαίως, θα δοθεί στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...