251
Ο Μερτς έχει ακαθάριστες ετήσιες αμοιβές σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ | Reuters

Φρίντριχ Μερτς: Εχω δύο ιδιωτικά τζετ, αλλά ανήκω… στη μεσαία τάξη

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 23:54
Ο Μερτς έχει ακαθάριστες ετήσιες αμοιβές σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ
|Reuters

Φρίντριχ Μερτς: Εχω δύο ιδιωτικά τζετ, αλλά ανήκω… στη μεσαία τάξη

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2018, 23:54

Ο Φρίντριχ Μερτς, ο άνθρωπος που διεκδικεί με αξιώσεις τον θώκο της Ανγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), μπορεί να βγάζει ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο και να διαθέτει δυο ιδιωτικά τζετ, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο ανήκει στη μεσαία τάξη -μια δήλωση που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Γερμανία.

Ο γερμανός δικηγόρος-επιχειρηματίας που είναι πρόεδρος του ΔΣ της γερμανικής θυγατρικής του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου BlackRock, εργάζεται επίσης για λογαριασμό της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Mayer Brown, ενώ είναι και μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων εταιρειών.

«Ξεκίνησα με εισόδημα δικαστικού υπαλλήλου στο Ζααρμπρίκεν, με το οποίο κατάφερνα να τα βγάζω πέρα έχοντας μια οικογένεια με δύο παιδιά. Σήμερα, βγάζω ακαθάριστο ετήσιο μισθό ένα εκατομμύριο ευρώ», είπε ο Μερτς στην Bild.

Από τους ετήσιους ισολογισμούς των εταιρειών για τις οποίες εργάζεται φαίνεται ότι μέχρι πρότινος αμειβόταν με 125.000 ευρώ από την BlackRock, 80.000 ευρώ από τη Wepa Industrieholding, 75.000 ευρώ από τη Bank HSBC Trinkhaus, και 14.000 ευρώ από την Cologne-Bonn Airport GmbH, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Αυτό ωστόσο που εξόργισε πολλούς ήταν η δική του εκδοχή για το τι εστί «μεσαία τάξη»: «Από τους γονείς μου διδάχθηκα τις αξίες που διαμορφώνουν τη μεσαία τάξη: τη σκληρή δουλειά, την πειθαρχία, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό και την επίγνωση ότι πρέπει κανείς να επιστρέφει στην κοινωνία όσα μπορεί», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι όταν ακούει τον όρο «ανώτερη τάξη» στο μυαλό του έρχονται εικόνες ανθρώπων που κληρονόμησαν πολλά χρήματα ή επιχειρήσεις, και είχαν την ευκαιρία απλά να απολαμβάνουν τη ζωή. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μου», διαβεβαίωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...