252
|

Φόβοι διασποράς από εκδιδόμενες μετανάστριες στο Κρανίδι – με κορονοϊό δύο παιδιά από τη δομή

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 20:26

Φόβοι διασποράς από εκδιδόμενες μετανάστριες στο Κρανίδι – με κορονοϊό δύο παιδιά από τη δομή

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 20:26

Η πληροφορία ότι νεαρές γυναίκες από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι εκδίδονταν, είχε κυκλοφορήσει σχεδόν αμέσως αφότου έγιναν γνωστά τα κρούσματα κορονοϊού σε δεκάδες από τους διαμένοντες.

Σύμφωνα με τον Realfm 97,8, οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και το ζήτημα ετέθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των τοπικών φορέων την Τετάρτη, με τις αρμόδιες αρχές να εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η διαδικασία της ιχνηλάτησης καθίσταται πλέον πάρα πολύ δύσκολη.

Κατά πληροφορίες, οι εν λόγω μετανάστριες  έχουν εντοπιστεί και καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει το ίδιο και με τυχόν επαφές τους (αν και δύσκολο λόγω της «γνωστής ομερτά» για τέτοια θέματα στις τοπικές κοινωνίες).

Ηδη άλλωστε, όπως είπε και η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας, Αγγελική Λιούμη,  αρκετοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές κατά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση, επειδή πρόκειται για τη δημόσια υγεία, να είμαστε ειλικρινείς και να πούμε ποιος είχε επαφές με τους μετανάστες», δήλωσε στο Mega η αντιδήμαρχος.

Στα θετικά, η άτυπη ενημέρωση ότι τα μισά από τα 177 δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη στο Κρανίδι και είχαν σταλεί για έλεγχο, βγήκαν αρνητικά.

Την ίδια ώρα, με υψηλό πυρετό μεταφέρθηκαν από τη δομή στο Κρανίδι στο τοπικό Κέντρο Υγείας, δύο μικρά παιδιά, τριών και πέντε ετών.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Yγείας, αμφότερα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό (σε εξετάσεις υποβλήθηκαν και οι μητέρες τους που κατά πάσα πιθανότητα είναι και αυτές φορείς του Covid – 19).

Αναμενόταν η απόφαση για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...