223
Αστυνομικοί με μάσκες σε δρόμους της Βενετίας | REUTERS/Manuel Silvestri

Περισσότερα κρούσματα, λιγότεροι θάνατοι από κορονοϊό στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 20:05
Αστυνομικοί με μάσκες σε δρόμους της Βενετίας
|REUTERS/Manuel Silvestri

Περισσότερα κρούσματα, λιγότεροι θάνατοι από κορονοϊό στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 20:05

Το όριο των 25.000 ξεπέρασαν την Τετάρτη οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία, η οποία καταγράφει μια μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 437 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.370 νέα κρούσματα, ενώ 2.943 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε (647 περισσότερα κρούσματα), αλλά έχασαν την ζωή τους 97 λιγότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση για δεύτερη ημέρα, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι ιδιαίτερη σημασία έχει ότι παρατηρείται περιορισμός σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία είναι 187.327.  Οι νεκροί έφτασαν τους 25.085. Παράλληλα, 54.543 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Επιπλέον, 2.384 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και ως σήμερα 23.805 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.510 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο από τις 4 Μαΐου, κατά την βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα, θα υιοθετηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πρόληψης: τα ρούχα σε καταστήματα ενδυμάτων θα απολυμαίνονται μετά από κάθε δοκιμή των πελατών, όπως και τα δοκιμαστήρια. Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων σε κλειστούς χώρους, ενώ τις ώρες αυτές εξετάζεται η δυνατότητα να λειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Κατά την πρώτη αυτή φάση, δεν πρόκειται να ανοίξουν τα καφέ -μπαρ και τα εστιατόρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...