188
Τα σχολεία ήταν οι πρώτες δομές στις οποίες μπήκε λουκέτο λόγω κορονοϊού | Intime

Τσιόδρας: Σε 48 ώρες η πρόταση της επιτροπής ειδικών για τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:56
Τα σχολεία ήταν οι πρώτες δομές στις οποίες μπήκε λουκέτο λόγω κορονοϊού
|Intime

Τσιόδρας: Σε 48 ώρες η πρόταση της επιτροπής ειδικών για τα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2020, 18:56

Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη για τα σχολεία, όπως έγινε σαφές το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων δεν έχει ακόμη κατατεθεί.

«Η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες αναμένεται να καταλήξει στα μέτρα εντός 48 ωρών», διαβεβαίωσε ο καθηγητής.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ειδικά για τα σχολεία υπάρχει ειδικό μαθηματικό μοντέλο, το οποίο μπορεί να προβλέψει και να υπολογίσει άμεσα τις πιθανότητες διασποράς του κορονοϊού με το άνοιγμα των σχολείων και όχι σε 14 ημέρες, όπως συμβαίνει με τον γενικό πληθυσμό (εδώ).

Αυτό σημαίνει ότι αν βρεθεί τρόπος να τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, που αποτελεί και τον πιο βασικό παράγοντα, όπως ο ίδιος πολλές φορές έχει τονίσει, μπορεί σύντομα να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πάντως, η μόνη επίσημη ανακοίνωση που έχει γίνει για θέματα Παιδείας είναι η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως, θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News