258
Ανδρας των Μυστικών Υπηρεσιών στέκεται φρουρός έξω από την έπαυλη του Τραμπ | REUTERS/Marco Bello

To FBI βρήκε 300 απόρρητα έγγραφα στην έπαυλη του Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 11:38
Ανδρας των Μυστικών Υπηρεσιών στέκεται φρουρός έξω από την έπαυλη του Τραμπ
|REUTERS/Marco Bello

To FBI βρήκε 300 απόρρητα έγγραφα στην έπαυλη του Τραμπ!

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2022, 11:38

Το FBI κατέσχεσε περισσότερα από 300 διαβαθμισμένα έγγραφα από την έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένων και εγγράφων από τη CIA, την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και το ίδιο το FBI.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times, επικαλούμενοι πολλαπλές κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ.

Η ομοσπονδιακή έρευνα για το αν ο Τραμπ αφαίρεσε παράνομα έγγραφα κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο το 2021, έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο.

Αρχικά, περισσότερα από 150 έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί απόρρητα ανακτήθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Τεκμηρίωσης των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. Βοηθοί του Τραμπ παρέδωσαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μία δεύτερη σειρά εγγράφων τον Ιούνιο, ενώ μία τρίτη ομάδα εγγράφων κατασχέθηκε από το FBI νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως ανέφερε η ίδια εφημερίδα.

Ο Τραμπ κατέθεσε αίτηση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο προκειμένου να εμποδιστεί προσωρινά το FBI από τη διεξαγωγή ελέγχου στο υλικό που κατάσχεσε στις 8 Αυγούστου, από την έπαυλη στο Μαρ-α-Λάγκο, μέχρι τον διορισμό ενός ειδικού αξιωματούχου για την εποπτεία της όλης διαδικασίας.

Η λίστα με τα αντικείμενα που κατέσχεσε το FBI από το Μαρ-α-Λάγκο – REUTERS/Jim Bourg

Στη διάρκεια της έρευνας, το FBI κατάσχεσε 11 σειρές απόρρητων εγγράφων από την έπαυλη, μερικά από τα οποία είχαν την ύψιστη διαβάθμιση απορρήτου, που χαρακτηρίζει τις πληροφορίες γύρω από την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Η πρόσβαση στα έγγραφα αυτά είναι δυνατή μόνο εντός ειδικών κυβερνητικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ και απαγορεύεται ρητά η απομάκρυνσή τους από τον χώρο, ενώ τιμωρείται ακόμα και με πολυετή φυλάκιση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...