177
| .

Τα φιλιά του πάθους Εβραίων και Αράβων

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2016, 14:04

Τα φιλιά του πάθους Εβραίων και Αράβων

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2016, 14:04

«Ερως ανίκατε μάχαν» έλεγαν οι Αρχαίοι Ελληνες. «Οmnia vincit amor», επιβεβαίωναν οι Ρωμαίοι. Το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας μάλλον το αγνοούσε. Και την έπαθε.

Η ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε πρόσφατα από το σχολικό πρόγραμμα ένα βιβλίο που περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σε μια Εβραία και έναν Aραβα. Μια κίνηση λογοκρισίας που δεν μπορεί παρά να διατηρεί – αν όχι να ενισχύει και να διαιωνίζει – για τις επόμενες γενιές το μίσος και τον ρατσισμό.

Ορμώμενη από το γεγονός, η ιστοσελίδα Time Out TelAviv, βρήκε την απάντηση, σκηνοθετώντας και αναρτώντας στο YouTube ένα βίντεο υπερ της διαφορετικότητας: Εξι Εβραίοι και έξι Αραβες κλήθηκαν να κάνουν την… απαγορευμένη πράξη και να εκφράσουν μπροστά στην κάμερα την αγάπη τους. Οχι με λέξεις αλλά με ένα φιλί στο στόμα. Και μάλιστα όχι μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών, αφού όπως φαίνεται στο βίντεο κάποια από τα ζευγάρια των Εβραίων και Αράβων ήταν ομόφυλα.

Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του βίντεο μάλιστα, δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν συναντηθεί. Γεγονός που ενισχύει τον συμβολισμό της πράξης τους.

Με σύνθημα «Οι Εβραίοι και οι Aραβες αρνούνται να είναι εχθροί», οι νέοι του βίντεο προσπερνούν την… αμηχανία και αλλάζουν φιλιά του πάθους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...