241
Ο μονόλιθος που θα τοποθετηθεί στην Τασμανία θα καταγράφει την Ιστορία της ανθρωπότητας προς ενημέρωση των επόμενων πολιτισμών | earthblackbox.com

Ετοιμο να λειτουργήσει το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 15:25
Ο μονόλιθος που θα τοποθετηθεί στην Τασμανία θα καταγράφει την Ιστορία της ανθρωπότητας προς ενημέρωση των επόμενων πολιτισμών
|earthblackbox.com

Ετοιμο να λειτουργήσει το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2021, 15:25

Η «Οδύσσεια του Διαστήματος» του Αρθουρ Κλαρκ, την οποία μετέφερε με μοναδικό τρόπο στη μεγάλη οθόνη ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ξεκινά με την ανακάλυψη από την ανθρωπότητα κάποιων μονόλιθων. Ηταν προηγμένης τεχνολογίας συσκευές που είχε κατασκευάσει μια πανάρχαια φυλή εξωγήινων και παρείχαν, όποτε το απαιτούσαν οι συνθήκες, πολύτιμες πληροφορίες στους ανθρώπους.

Κάτι παρόμοιο αποφάσισε να κάνει και η ανθρωπότητα. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα CNET, σε μια πεδιάδα στην Τασμανία θα τοποθετηθεί στις αρχές του 2022 ένας μονόλιθος. Πρόκειται για μια ανθεκτική συσκευή που αποτελείται από ατσάλι πάχους 7,5 εκατοστών. Ο μονόλιθος αυτός έχει μέγεθος όσο ένα αστικό λεωφορείο και σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει το «μαύρο κουτί» της ανθρωπότητας. Η συσκευή, που θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, διαθέτει όργανα καταγραφής ατμοσφαιρικών και κλιματικών δεδομένων. Διαθέτει επίσης έναν αλγόριθμο που του επιτρέπει να συγκεντρώνει καθημερινά διαφόρων ειδών ειδήσεις που δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ το ίδιο θα κάνει και με αναρτήσεις στα social media. Ολα αυτά τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε πολλούς σκληρούς δίσκους που βρίσκονται στο εσωτερικό του μονόλιθου.

Πίσω από την κατασκευή του μονόλιθου βρίσκεται η εταιρεία εμπορικής επικοινωνίας Clemenger BBDO και ερευνητές του Πανεπιστημίου της Τασμανίας. Στόχος είναι ο μονόλιθος να συλλέγει όλα αυτά τα δεδομένα για τα επόμενα τουλάχιστον 40-50 έτη και σε περίπτωση που ο ανθρώπινος πολιτισμός καταρρεύσει και εξαφανιστεί, ο επόμενος πολιτισμός που θα κάνει την εμφάνισή του στον πλανήτη, να μάθει τι συνέβη και, προφανώς, να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...