174
Σκύλοι και άνθρωποι μαζί στην παραλία της Νίκαιας. Το γλυπτό του σκύλου ράτσας Τζακ Ράσελ σημαδεύει την αρχή του παραλιακού τμήματος όπου είναι πλέον ελεύθερη η πρόσβαση των τετράποδων | REUTERS/Eric Gaillard

Επιτέλους! Οι σκύλοι θα μπορούν και αυτοί να χαίρονται την πλαζ της Νίκαιας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 17:36
Σκύλοι και άνθρωποι μαζί στην παραλία της Νίκαιας. Το γλυπτό του σκύλου ράτσας Τζακ Ράσελ σημαδεύει την αρχή του παραλιακού τμήματος όπου είναι πλέον ελεύθερη η πρόσβαση των τετράποδων
|REUTERS/Eric Gaillard

Επιτέλους! Οι σκύλοι θα μπορούν και αυτοί να χαίρονται την πλαζ της Νίκαιας

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 17:36

Χρειάστηκε πίεση πολλών ετών για να ενδώσουν οι δημοτικές Αρχές στη Νίκαια της Γαλλίας και να επιτρέψουν την παρουσία σκύλων στη διάσημη παραλία της πόλης.

Ενα τμήμα 320 μέτρων στο μέσον της Promenade des Anglais είναι πλέον στη διάθεση των τετράποδων που μπορούν να τρέξουν και να παίξουν, ακόμη και να κολυμπήσουν, υπό την επίβλεψη φυσικά των αφεντικών τους.

Για να είναι περισσότερο εμφανές το τμήμα, δύο μεγάλα γλυπτά σκύλων Τζακ Ράσελ ορίζουν την αρχή και το τέλος του.

«Εγκαίνια της πλαζ για σκύλους» γράφει η αφίσα | REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, ο συντηρητικός Κριστιάν Εστροσί, επί 15 χρόνια αρνούνταν να δεχτεί τα σκυλιά στην παραλία. Το πρόστιμο έφτανε τα 135 ευρώ, γράφουν οι Times.

Τελικά πείστηκε να πάρει την απόφαση, η οποία εξυπηρετεί και τον στόχο της μετατροπής της Νίκαιας σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της καλής μεταχείρισης των ζώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...