277
Ο Ματ Χάνκοκ φεύγει από το σπίτι του. Θα φύγει και από το υπουργείο; | REUTERS/Henry Nicholls

Ροζ σκάνδαλο στη Βρετανία: Κάμερα έπιασε τον Ματ Χάνκοκ να φιλάει σύμβουλό του στο υπουργείο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 15:54
Ο Ματ Χάνκοκ φεύγει από το σπίτι του. Θα φύγει και από το υπουργείο;
|REUTERS/Henry Nicholls

Ροζ σκάνδαλο στη Βρετανία: Κάμερα έπιασε τον Ματ Χάνκοκ να φιλάει σύμβουλό του στο υπουργείο

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 15:54

Μετά τον Ντόμινικ Κάμινγκς που όταν ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Τζόνσον, είχε επικριθεί έντονα επειδή παραβίασε το lockdown, ένας ακόμα κυβερνητικός αξιωματούχος βρίσκεται στο στόχαστρο, αυτή τη φορά για τριπλό σκάνδαλο.

Η Sun δημοσίευσε φωτογραφίες του βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, να αγκαλιάζει και να φιλά την υφισταμένη του και σύμβουλό του, Τζίνα Κολαντάντζελο, μέσα στο γραφείο του στο υπουργείο. Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν τον Μάιο.

Το σκάνδαλο είναι τριπλό: Ο Χάνκοκ παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι και οι δύο παντρεμένοι, ενώ ο ίδιος προσέλαβε στο υπουργείο την Κολαντάντζελο.

Μία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Sun

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε συγγνώμη: «Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό τις συνθήκες αυτές. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Παραμένω προσηλωμένος στο έργο μου για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή, και θα ήμουν ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας για την οικογένειά μου σε αυτήν την προσωπική υπόθεση».

Εκπρόσωπος των Εργατικών δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Χάνκοκ είναι απαράδεκτη και ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να τον αποπέμψει.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ απάντησε ότι ο υπουργός Υγείας ακολούθησε τις σωστές διαδικασίες για την πρόσληψη της Κολαντάντζελο.

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας και θεωρεί το θέμα λήξαν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς εάν ο Τζόνσον έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάνκοκ, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

Για τη συμπεριφορά του Χάνκοκ, διαμαρτυρήθηκαν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί διαμαρτυρήθηκαν επίσης αποκαλώντας τον υποκριτή και απαιτώντας να παραιτηθεί: «Ζητούσε από τις οικογένειες να μην αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους, ενώ ο ίδιος έκανε ό,τι ήθελε στο γραφείο του».

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της Sun, ο Χάνκοκ ακύρωσε επίσκεψή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...