236
Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ | YouTube/ERT

Επιμένει ο Σκουρλέτης: Για την τραγωδία στο Μάτι φταίει η άναρχη δόμηση

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2018, 10:15
Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ
|YouTube/ERT

Επιμένει ο Σκουρλέτης: Για την τραγωδία στο Μάτι φταίει η άναρχη δόμηση

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2018, 10:15

Η γραμμή της κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Ούτε μία συγγνώμη, ούτε μία παραίτηση, φταίνε άλλοι παράγοντες, οι εμπρηστές, ο κακός καιρός και βεβαίως η άναρχη δόμηση. Αυτά είπαν Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Τόσκας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης –πολιτικός προϊστάμενος και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ας μην το ξεχνάμε.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε στην φιλόξενη για κυβερνητικά στελέχη ΕΡΤ και επέρριψε τις ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι τόσο στην άναρχη δόμηση όσο και τις διαχρονικές ευθύνες του κράτους.

«Η απόδοση των ευθυνών δεν εξατομικεύεται, αλλά διαχέεται διαχρονικά. Ήταν και οι καιρικές συνθήκες…» παρατήρησε. «Ο συνδυασμός των ακραίων καιρικών φαινομένων με το δομημένο περιβάλλον ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλο αποτέλεσμα…».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι «δεν είναι ταμπού ούτε η παραίτηση, ούτε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Οι ευθύνες όμως και η συγγνώμη δεν πρέπει να γίνουν το άλλοθι, για να συγκαλύψουμε τις διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που χτίστηκε η Αττική και ολόκληρη η χώρα».

Τουλάχιστον ο υπουργός Εσωτερικών πήρε αποστάσεις από τους ισχυρισμούς ότι η μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική είναι προϊόν εμπρησμού, λέγοντας ότι, αν δεν έχουμε στέρεα αποδεικτικά στοιχεία, θολώνουμε την κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τη χαρακτήρισε θετική μέχρι στιγμής και εξέφρασε την ευχή τις επόμενες ημέρες να φροντίσουμε να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση συσκοτίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...