306
Γιατί με ρωτάτε; Δεν σας φαίνομαι άνθρωπος του Θεού; | DANIEL DAL ZENNARO / ANSA /EPA

Οι παπάδες αγρίεψαν: Yπαγε οπίσω μου, Σατανά Σαλβίνι!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 21:30
Γιατί με ρωτάτε; Δεν σας φαίνομαι άνθρωπος του Θεού;
|DANIEL DAL ZENNARO / ANSA /EPA

Οι παπάδες αγρίεψαν: Yπαγε οπίσω μου, Σατανά Σαλβίνι!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2018, 21:30

H εβδομαδιαία ιταλική εφημερίδα Famiglia Cristiana (Χριστιανική Οικογένεια) τα έβαλε με τον διαβολεμένο Ματέο Σαλβίνι και τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του. Η πρώτη σελίδα του τελευταίου της φύλλου δείχνει ένα πατρικό-χριστιανικό χέρι που ακουμπάει το κεφάλι του «δαιμονισμένου» υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας και τον ξορκίζει με το ευαγγελικό χωρίο (Κατά Ματθαίον 16,23) Υπαγε οπίσω μου Σατανά. (Η πλήρης ευαγγελική περικοπή είναι: Ο δε στραφείς είπε τω Πέτρω· Υπαγε οπίσω μου, Σατανά· σκάνδαλόν μου ει· ότι ου φρονείς τα του Θεού αλλά των ανθρώπων.) Πρόκειται για χωρίο που χρησιμοποιείται στους εξορκισμούς της Καθολικής Εκκλησίας, κατά το ΑNSA.

copertina-fc-2_2440791

Ο Σαλβίνι όμως δεν πτοήθηκε (ο Διάβολος τα πρωτοσέλιδα τα κάνει προσάναμμα για τα καζάνια του) και αντεπετέθη: «Πολύ κακού γούστου η σύνθεση. Λαμβάνω καθημερινώς μηνύματα συμπαράστασης από πάρα πολλούς ανθρώπους της Εκκλησίας, γυναίκες και άνδρες».

Untitled

Από δικής του πλευράς ο Guardian κρατά ζεστό το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας – Λέγκας (Σαλβίνι): ένας στενός συμβουλάτορας του Πάπα, γράφει, καταδικάζει απερίφραστα την πρόθεση της Λέγκας να επιβάλει ανάρτηση του Σταυρού σε κάθε δημόσιο κτίριο, από τις φυλακές μέχρι τα λιμάνια και τα σχολεία.

Ο Αντόνιο Σπαντάρο, εκδότης ενός άλλου χριστιανικού εντύπου, του ιησουίτικου περιοδικού Civiltà Cattolica (Καθολικός Πολιτισμός), έγραψε ένα tweet που έγινε viral, υποστηρίζοντας ότι ο Σταυρός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πολιτικό σύμβολο, οι πολιτικοί πρέπει να κρατήσουν μακριά τα χέρια τους από αυτόν: «Ο Σταυρός είναι σύμβολο κατά της αμαρτίας, της βίας, της αδικίας, του θανάτου. Δεν είναι ποτέ σύμβολο ταυτότητας. Ευαγγελίζεται την αγάπη προς τον εχθρό και το ανεπιφύλακτο καλωσόρισμα. Είναι ο εναγκαλισμός με τον Θεό».

Untitled

Η Λέγκα, καταλήγει ο Guardian, έχει πολλούς φίλους μεταξύ των καθολικών, και ο Σαλβίνι συχνά πυκνά εμφανίζεται (και φωτογραφίζεται) δημοσίως με ένα ροζάριο (κομποσκοίνι) στα χέρια του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...