372
Η αναμονή κατά την κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ. Ο κ. Παππάς επιμένει στις τέσσερις άδειες | Lefteris Partsalis / SOOC

Επιμένει ο Νίκος Παππάς για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2016, 21:52
Η αναμονή κατά την κρίσιμη διάσκεψη του ΣτΕ. Ο κ. Παππάς επιμένει στις τέσσερις άδειες
|Lefteris Partsalis / SOOC

Επιμένει ο Νίκος Παππάς για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2016, 21:52

Η επόμενη μέρα της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, βρήκε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να διαβλέπουν –έστω και μέσα από αντιπαραθέσεις- ότι «κάτι κινείται» και πως διαμορφώνεται ένα πλαίσιο συναίνεσης. Μάλιστα η πρόταση της ΝΔ στο πρόσωπο του τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κουτρομάνου για την προεδρία του ΕΣΡ έτυχε θετικής αποδοχής και από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος  υποστήριξε ότι «είμαστε σε τροχιά συγκλίσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ» και χαιρέτισε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην τηλεόραση του Epsilon.

Όμως ο κ. Παππάς επιμένει (και δι’ αυτού και η κυβέρνηση) στον «μαγικό» αριθμό 4 για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Δεν έχει υπάρξει απόφαση που να μας αναγκάζει να το αλλάξουμε αυτό» είπε, προσθέτοντας: «Η πολιτική άποψη ήταν σαφής, υποστηρίχθηκε τεκμηριωμένα, εξακολουθεί να ισχύει».

Ερωτώμενος αν το ΣτΕ λέει ότι τον αριθμό πρέπει να τον κρίνει το ΕΣΡ ο κ. Παππάς απάντησε: «Δεν το ξέρω, δεν έχω την απόφαση του ΣτΕ».

Ωστόσο συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να δεχθεί όταν συγκροτηθεί το ΕΣΡ να έχει σύμφωνη γνώμη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Επικρατείας ρωτήθηκε αν έκανε λάθη, και επισήμανε πως «κάναμε λάθη, δεν διαγνώσαμε πολύ γρήγορα την πρόθεση της ΝΔ να σαμποτάρει σε όλες τις φάσεις την διαδικασία αδειοδότησης».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι «η νομοθεσία θα προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ, οι αποφάσεις του οποίου δεσμεύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είτε μας αρέσουν είτε όχι» είπε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κατάργηση του νόμου, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι εάν καταργηθεί η συγκεκριμένη τροπολογία, δημιουργούνται αξιώσεις αυτομάτως από τους υπερθεματιστές και πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταθέσει. Σημείωσε ωστόσο ότι «το επιχείρημα της κατάργησης νόμου δεν ακούγεται όσο πριν».

Για την περιβόητη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη, το βράδυ της απόφασης του ΣτΕ σχολίασε ότι «η κυρία Γεροβασίλη δεν είναι βουλευτής Αρτας, είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος» και πρόσθεσε: «Εχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τότε, η κυρία Γεροβασίλη έκανε μια δήλωση, την δήλωση που έπρεπε να είναι».

Αναφορικά με την πρόθεσή του να αναστείλει τον νόμο-γέφυρα ο Ν. Παππάς είπε πως ως υπουργός θα παρανομήσει αν δεν προχωρήσει σε ρύθμιση του νομοθετικού κενού που αφήνει η απόφαση του ΣτΕ.

Τέλος, ως προς τον ανασχηματισμό αρκέστηκε να απαντήσει: Δεν επιβεβαιώνω, δεν διαψεύδω.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...