308
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ανγκελα Μέρκελ ετοιμάζονται να ανταλλάξουν ασπασμό στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στη σύνοδο των G7, το 2019 | EPA/IAN LANGSDON

Επεσε ποτέ η Μέρκελ θύμα της γοητείας του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2020, 16:48
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Ανγκελα Μέρκελ ετοιμάζονται να ανταλλάξουν ασπασμό στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, στη σύνοδο των G7, το 2019
|EPA/IAN LANGSDON

Επεσε ποτέ η Μέρκελ θύμα της γοητείας του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2020, 16:48

Δεν συνηθίζουμε να προσεγγίζουμε την πολιτική με όρους γοητείας. Ούτε συνηθίζουμε να παίρνουμε τοις μετρητοίς τους ισχυρισμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των ανθρώπων του, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με άλλους πολιτικούς.

Τι μπορούμε να πούμε για τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να «γοήτευσε» την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ;

Η αποκάλυψη ανήκει στον «κολλητό» του Τραμπ πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ που είπε την περασμένη Τετάρτη στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών ότι είχε δει τον πρόεδρο «να γοητεύει την καγκελάριο».

Ο πρόεδρος, είπε ακόμη ο πρεσβευτής, το κατάφερε παρά το ότι προσπαθούσε να την πείσει να καταβάλει μεγαλύτερα ποσά στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά κανόνα η Μέρκελ, όπως γράφουν οι New York Times, αποφεύγει να σχολιάζει εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών ή ηγέτες και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.

Η αντίδραση της Μέρκελ ήταν εξαιρετικά εύγλωττη όταν μια δημοσιογράφος της μετέφερε τον ισχυρισμό. «Τι έκανε λέει;» ρώτησε. «Γοήτευσε» της απάντησε μια δημοσιογράφος. «Α, έτσι», απάντησε η καγκελάριος και πρόσθεσε χαμογελώντας ότι δεν συζητά… εσωτερικά ζητήματα άλλων χωρών.

Η αρχική αναφορά από τον πρεσβευτή κινητoποίησε πολλούς στο Ιντερνετ να ελέγξουν τη βασιμότητά της. Ανέσυραν μάλιστα και φωτογραφίες από συναντήσεις των δύο ηγετών μήπως και διαπιστώσουν κάποιο ψήγμα γοητείας.

Στο G7 του Καναδά: O Τραμπ κάνει πως (δεν) ακούει τον Μακρόν, υπό το μάλλον αυστηρό βλέμμα της Μέρκελ, της Μέι και του Αμπε | Jesco Denzel/Twitter/SteffenSeibert/

Θυμήθηκαν πολλοί εκείνη τη φωτογραφία από μια σύνοδο των G7 του Καναδά, το 2018, με την Μέρκελ να μοιάζει με δασκάλα που νουθετεί τον Τραμπ, ο οποίος κάθεται με σταυρωμένα χέρια, ενώ περιστοιχίζονται από άλλους ηγέτες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Σίνζο Αμπε.

Αλλοι έφεραν στο νου τους τις γκριμάτσες της καγκελαρίου δίπλα στον πρόεδρο κατά τις συνεντεύξεις Τύπου, όπως ακριβώς κάτω.

Και η γοητεία ακόμη αναζητείται…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...