770
Η πολυτελής έπαυλη Τσίκνελ Χολ στο Κλάβερλι της Βρετανίας | Wikipedia

Μια βασιλική έπαυλη για την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2020, 12:50
Η πολυτελής έπαυλη Τσίκνελ Χολ στο Κλάβερλι της Βρετανίας
|Wikipedia

Μια βασιλική έπαυλη για την πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2020, 12:50

Σύντροφος και ερωμένη του Χουάν Κάρλος από το 2004 έως το 2009, η Κορίνα Βιτγκενστάιν είναι ένα από τα πλέον πολύκροτα κεφάλαια στο ταραγμένο βιβλίο της ζωής του τέως βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος.

Ενα κεφάλαιο, ωστόσο, που πλέον ζει μια ήρεμη και χαλαρή ζωή σε μια έπαυλη στην βρετανική εξοχή, παρέα με τον γιο της, Αλεξάντερ αλλά και… 11 υπνοδωμάτια, ξενώνες, πισίνα και γήπεδο τένις.

Πάνω από 6,7 εκατ. ευρώ κόστισε στην 55χρονη Βιτγκενστάιν η, βασιλικών διαστάσεων και ανέσεων, έπαυλη Τσίκνελ Χολ στο Κλάβερλι, ένα ήρεμο προάστιο του Μπέρμιγχαμ.

Τα λεφτά όμως δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για την ίδια, καθώς η βίλα αγοράστηκε και ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα από την «ευγενική χορηγία» του τέως βασιλιά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC, η ίδια υποστήριξε ότι ο Χουάν Κάρλος έβαλε πριν μια δεκαετία σχεδόν 65 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό της στην Ελβετία γιατί η ίδια στάθηκε στο πλευρό του σε δύσκολες στιγμές και γιατί συμπαθεί πολύ τον γιο της, που είναι σήμερα 18 ετών.

«Ήταν ένα δείγμα αγάπης απέναντι σε μένα και στον γιο μου, Αλεξάντερ», τόνισε.

Η δανικής καταγωγής Γερμανίδα πλέον ζει μόνιμα στο Κλάβερλι εδώ και μερικά χρόνια, αλλά δεν είναι δα ότι το παίζει… βασίλισσα περιμένοντας από όλους να την υπηρετήσουν (και γιατί άλλωστε;) περιφερόμενη διαρκώς στην αχανή έπαυλη, παίζοντας τένις και επιβλέποντας τα έργα στους εξίσου… αυτοκρατορικούς ξενώνες, δίπλα στο κεντρικό οίκημα.

Όπως λένε τα βρετανικά ΜΜΕ, είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει στις δραστηριότητες της κωμόπολης, συμμετέχοντας όπου μπορεί.

Κάτοικοι του Κλάβερλι παραδέχονται ότι η παρουσία της εκεί τούς έχει κάπως αναστατώσει, καθώς όλο και κάποιος δημοσιογράφος θα περάσει ρωτώντας για την «ερωμένη του Χουάν Κάρλος», αλλά γενικά η Βιτγκενστάιν έχει προσδώσει άλλον αέρα στην μικρή κωμόπολη.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι μια πολύ καλή γειτόνισσα που ζει μια ήσυχη ζωή, ενώ προσπαθεί να ασχοληθεί και με τη ζωή του χωριού σε όποιο βαθμό μπορεί η ίδια», λέει στα βρετανικά ΜΜΕ ένας κάτοικος του Κλάβερλι.

Η έπαυλη της Κορίνα Βιτγκενστάιν: διακρίνεται η πισίνα στη μέση και αριστερά και ακριβώς από πάνω της το γήπεδο του τένις. Τέρμα δεξιά οι ξενώνες για τους επισκέπτες

Η 55χρονη διατηρεί αρκετά χαμηλό προφίλ από τότε που μετακόμισε στην περιοχή και η μόνη περίπτωση όπου κάπως εκτέθηκε δημοσίως ήταν όταν, το 2017, αυτή και ο γιος της, Αλεξάντερ, διοργάνωσαν με δικά τους χρήματα, κόπο και χρόνο μια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων και αντικών προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανέγερση της ντόπιας εκκλησίας του Αγίων Πάντων.

Η άλλη φορά που η Κορίνα και ο γιος της εμφανίζονται δημοσίως είναι κάθε Δεκαπενταύγουστο που εορτάζεται στη Βρετανία η VJ Day (σημαίνει «Victory in Japan Day»), η μέρα που σηματοδοτεί την τελική παράδοση των Ιαπώνων που σήμανε και την λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Όλα αυτά όμως δεν ήρθαν δίχως το απαιτούμενο τίμημα.

Όπως ισχυρίζεται η ίδια, αμέσως μετά τον χωρισμό της με τον Χουάν Κάρλος, εκείνος της ζήτησε να του επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος από τα 65 εκατ. ευρώ, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Και έκτοτε, όπως λέει, συχνά πυκνά γίνεται αντικείμενο παρενόχλησης από τις ισπανικές μυστικές υπηρεσίες, την CNI, οι οποίες, όπως τονίζει, την παρακολουθούν σε κάθε της βήμα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σκόπευε μέχρι και να κινηθεί νομικά κατά του ισπανικού κράτους, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στα τέλη του 2017, όταν την ώρα που κοιμόντουσαν, ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στην έπαυλη παρακάμπτοντας τα σκυλιά, τους συναγερμούς και τους άνδρες ασφαλείας και έκοψε έναν κυκλικό κομμάτι γυαλιού από ένα παράθυρο του σαλονιού της.

Τίποτα δεν κλάπηκε μεν, η ίδια και ο Αλεξάντερ… τα «είδαν όλα» δε.

Με τον γιο της, Αλεξάντερ, στην έκθεση παλιών αυτοκινήτων στο Κλάβερλι το 2017

Η Κορίνα ισχυρίζεται ότι η CNI έχει δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε μια εκστρατεία παρενόχλησης, εισβολής και απενεργοποίησης των τηλεφώνων και των υπολογιστών της, μέχρι και την αποσύνδεση του κουμπιού πανικού στην κρεβατοκάμαρά της.

Λέει ότι έχει επίσης υποστεί μια εκστρατεία δυσφήμησης και «ψευδών ειδήσεων» στο Διαδίκτυο και μια συνεχή προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου στα παιδιά της προκειμένου να πιστέψουν ότι η μητέρα τους είναι διεφθαρμένη ή κάτι ακόμη χειρότερο.

«Από τη στιγμή που χωρίσαμε [με τον βασιλιά] ήμουν υπό πλήρη παρακολούθηση», λέει.

«Ήταν η αρχή μιας ολόκληρης εκστρατείας προκειμένου να με παρουσιάσουν ως μια Ουόλις Σίμπσον ή μια Λαίδη Μακβέθ, έναν κακό χαρακτήρα που παραπλάνησε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο».

Όπως και να έχει, η Κορίνα γνώριζε πως η εμπλοκή της με τόσο ψηλά ιστάμενους ανθρώπους (και δη μονάρχες) ίσως να είχε και κάποιες… παρενέργειες στο μέλλον.

Και αυτό εντέλει που την σώζει μέχρι στιγμής είναι το χαμηλό προφίλ που κρατάει στη δημόσια ζωή της -παρά τα λούσα και τις πολυτέλειες που απολαμβάνει στην ιδιωτική της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...