304
Οι γεύσεις του δρόμου «παρκάρουν» στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι | .

Φεστιβάλ γεύσης στην Αθήνα από την Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2016, 14:12
Οι γεύσεις του δρόμου «παρκάρουν» στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι
|.

Φεστιβάλ γεύσης στην Αθήνα από την Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2016, 14:12

H αρχή γίνεται την Παρασκευή όπου το «φαγητό του δρόμου» των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου έρχεται στο ιστορικό πλέον αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι (Πειραιώς και Κεραμεικού), όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου για να επιστρέψει ξανά στις 27,28 και 29 Μαΐου. Στο 1ο Αthens Street Food Festival συμμετέχουν γνωστοί σεφ και καντίνες, στέκια και όχι μόνο που ειδικεύονται στο φαγητό δρόμου.

Τι θα γευθεί ο επισκέπτης; Αμερικάνικα burgers, hot dogs, σουβλάκια από τρελοπατάτες, αραβικά φαλάφελ και εξωτικά εδέσματα, απίστευτης έμπνευσης και ποικιλίας σάντουιτς, ποτά, κοκτέιλ ενώ γνωστοί dj θα παίζουν μουσική. Η είσοδος έχει οριστεί στα 2, 5 ευρώ και οι Ωρες λειτουργίας είναι: Παρασκευή 17.00 – 01.00, Σάββατο 12.00 – 01.00, Κυριακή 12.00 – 23.30

Ομως το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί και το «15ο Φεστιβάλ αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης» που πραγματοποιούν οι πρεσβείες και τα προξενεία των αφρικανικών χωρών στη Σχολή Μωραΐτη στο Ψυχικό (Αγίου Δημητρίου & Παναναστασίου, Ψυχικό, 15452). Οι αφρικανικές χώρες που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα παρουσιάζουν και θα προωθούν την πλούσια και ποικιλόμορφη αφρικανική κουλτούρα και παράδοση μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και επίδειξη μόδας.

Τα περίπτερα των αφρικανικών κρατών, όπως της Αλγερίας, της Αγκόλα, του Καμερούν, της Δημ. Κονγκό, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, της Γκάνα, της Ακτής του Ελεφαντοστού, της Κένυα, της Λιβύης, της Μαδαγασκάρης, του Μαρόκου, του Μπουρούντι, της Μοζαμβίκης, της Ναμίμπια, της Νιγηρίας, της Σενεγάλης, των Σεϋχελλών, της Νότιας Αφρικής, του Σουδάν, της Τανζανίας, της Τυνησίας, και της Ζιμπάμπουε, θα γεμίσουν την αυλή της Σχολής Μωραΐτη, προσφέροντας στους επισκέπτες μία γεύση από τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, ενώ διαθέσιμα θα είναι είδη λαϊκής τέχνης και ρουχισμού της κάθε χώρας . Το Φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 22:00  και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 19:00. Τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...